#

Протягом 2023 року на Київщині створили понад 2,5 тис. додаткових місць у дитсадках

13.03.2024 11:33
Протягом 2023 року на Київщині створили понад 2,5 тис. додаткових місць у дитсадках
Фото з мережі Інтернет

У 2023 року Київщина стала лідером, створивши понад 2,5 тисяч додаткових місць у дитячих садочках

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис голови КОВА Руслана Кравченка.

Внаслідок повномасштабного вторгнення на Київщині зруйновано 244 заклади освіти. І їх відновлення – пріоритет для області. Попит на місця в дитсадках чималий як від мешканців області, так і внутрішньо переміщених осіб, які покинули свої домівки через агресію росіян та живуть на Київщині. 

В області наразі 760 дитячих садків. Їх відвідують понад 56 тисяч дітей.

Торік 9 приватних дитсадків та 6 ФОП отримали ліцензії на провадження освітньої діяльності. Ці заклади можуть відвідувати понад 1,3 тис. дітей. 

Крім того, був відкритий модульний садочок у с. Загальці Бородянської громади, відновлено роботу пошкоджених дитсадків "Каштан" у Бишівській громаді, "Червона калина" та "Рута" в Ірпінській, "Перлинка" – у Бучанській. Завершили реконструкцію дитсадка "Берізка" Гірської громади, а у Борщагівській відкрили дитсадок "Левенятко", створили дошкільні відділення у низці гімназій області.

Руслан Кравченко додав:

Наше завдання – не лише мінімізувати дефіцит місць в дитсадках області. Діти мають отримувати якісну дошкільну освіту в закладах, які розташовані максимально близько до місця проживання. 
Продовжуємо відновлювати та будувати заклади дошкільної освіти в Макарівській, Бородянській, Гостомельській, Великодимерській, Бучанській, Ірпінській, Димерській територіальних громадах.

Нагадаємо, що "Кока-Кола" інвестувала 3 млн доларів у відбудову дитсадочка на Броварщині.

Читати "Моя Київщина" у Facebook