#

Провідні кардіологи України безкоштовно обстежили дітей з вадами серця у Переяславі

30.11.2018 13:31
Провідні кардіологи України безкоштовно обстежили дітей з вадами серця у Переяславі
Обстеження дітей

Вчора, 29 листопада, у Центральній районній лікарні Переяслав-Хмельницького району з ініціативи Віталія Ярема фахівцями Національного інституту серцево-судинної хірургії імені Миколи Амосова  було безкоштовно обстежено більше 40 дітей з вадами серця  

Як повідомляє кореспондент інформаційного порталу "Моя Київщина", бригада найкращих лікарів-кардіологів, яка приїхала з провідного кардіологічного закладу України, почала приймати дітей з 9 ранку.

Медики привезли з собою спеціальне діагностичне обладнання, яке дало змогу якісно обстежити маленьких пацієнтів та уточнити вже раніше поставлені діагнози, надати відповідні рекомендації.

"Якщо вони побачать, що є якість негативні зміни, вони запросять лікувати дитину до себе і стануть вирішувати, яким буде це лікування у подальшому. Або, якщо серйозних проблем не має, то будуть назначати дати, коли діткам приходити на чергове обстеження", - зазначають у Переяслав-Хмельницькій ЦРЛ.

У лікарні також говорять, що кардіологічне відділення ЦРЛ повністю забезпечене необхідною апаратурою.

За час огляду столичні фахівці прийняли близько 45 маленьких пацієнтів з хворобами серця. Хоч не дітки отримали позитивні заключення від лікарів, але батьки були задоволені можливістю отримати якісну консультацію без виїзду до Києва.

Після обстежень і батьки, і діти активно ділилися емоціями.

"Обстеження пройшло добре, трохи кричав, але так завжди, просто не любить підпускати до себе чужих людей. Лікарі сказали, що ми йдемо на поправку і це чудово", - говорить мама 2-річного хлопчика.

А от мама 13-річної Наталки була трохи збентеженою, адже це був не останній візит до кардіологів.

"Нас подивилися лікарі й сказали, що потрібно їхати до Києва, в Інститут Амосова, для додаткових досліджень", - зазначила жінка.   

А от Олена, мама 2-річної дівчинки, була засмученою після зустрічі з лікарями, адже на її донечці потрібна операція на серці.  

"Кардіологи сказали, що потрібно робити операцію, до цього ми не оперувалися, але запевнили, щоб сильно не переживали. Будемо надіятися на краще", - поділилася жінка.

Після огляду лікарів діткам було вручено подарунки з нагоди Дня Святого Миколая, а також запросили всіх до солодкого столу.

Варто зазначити, що ініціатором заходу виступив Віталій Ярема, який у своєму коментарі, наголосив, що буде періодично проводити такі заходи в різних районах області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: