#

Путін може готувати фейкове відеозвернення Зеленського про капітуляцію, – розвідка

03.03.2022 10:00
Путін може готувати фейкове відеозвернення Зеленського про капітуляцію, – розвідка
путін

Учора, 2 березня, стало відомо, що росія, за допомогою технології діпфейк може готувати несправжнє звернення Президента Зеленського про нібито капітуляцію України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Міністерства оборони України.

Генуправління розвідки попереджає, що ворог може готувати масштабний фейк – відео, на якому нібито президент Володимир Зеленський нібито заявляє про капітуляцію. Усіх громадян закликають не вірити таким заявам! Україна ніколи не здасть державних інтересів.

Наразі Генуправління володіє розвідданими, що у подібному відео може бути використано обличчя президента України. Тому до українців звертаються:

Знайте: подібне відео буде фейком, мета якого посіяти паніку, дезорієнтувати, зневірити, схилити наші війська до капітуляції.

У ГУР пояснюють, що для підготовки такого ролика окупант може використати технологію "діпфейк" – це методика, коли одні зображення і відео людини накладають на інші фото і відео. Деталізують:

На практиці ж це означає, що комп'ютерні алгоритми навчилися " оживляти"  фотографії, синтезувати голос людини, замінювати обличчя на певному відео. У результаті утворюється контент, зовні який майже не відрізняється від реального.

Нагадаємо, що під Києвом Збройні сили збили сучасний російський бойовий гелікоптер КА-52 "Алігатор".

Читати "Моя Київщина" у Telegram