#

Рада виділила 3 мільярди для перетворення ЧАЕС в екологічно безпечну систему

24.10.2018 10:20
Рада виділила 3 мільярди для перетворення ЧАЕС в екологічно безпечну систему

За ці кошти планується завершити держпрограму щодо остаточного закриття станції та виконати ряд інших робіт

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Уніан".

Верховна Рада прийняла закон про виділення з державного бюджету близько 3 млрд грн на період до 2020 року для остаточного закриття Чорнобильської та перетворення об'єкта "Укриття" (зруйнованого четвертого енергоблоку станції) в екологічно безпечну систему.

За ухвалення законопроекту №6624 "Про внесення змін до Загальнодержавної програми зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС" у другому читанні і в цілому проголосувало 229 народних депутатів при необхідному мінімумі 226 голосів.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Як зазначив представник парламентського комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Іван Рибак, строк попередньої державної програми закінчився, проте значна частина заходів щодо закриття ЧАЕС не була виконана. «Метою прийняття законопроекту є затвердження єдиного документа щодо визначення діяльності щодо зняття з експлуатації Чорнобильської атомної електростанцією та перетворення об'єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему та бюджетного фінансування цієї діяльності до 2020 року», - сказав він. За словами Рибака, на заходи щодо остаточного закриття і консервації станції до 2020 року планується виділити з державного бюджету близько 3 млрд грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: