#

Радника мера Вишневого взяла СБУ за махінації на Одещині

27.06.2023 13:00
Радника мера Вишневого взяла СБУ за махінації на Одещині
Фото з місця події

СБУ ліквідувала масштабну схему розкрадання бюджетних грошей, виділених на будівництво нових медзакладів в Одеській області

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу СБУ.

Одним з основних організаторів цієї схеми є керівник апарату голови Одеської обласної військової адміністрації. До незаконної діяльності він залучив столичну будівельну компанію, яка підконтрольна чинному раднику міського голови Вишневого.

У 2020 році ця компанія отримала перемогу у тендері на будівництво шести селищних амбулаторій на Одещині. Згідно з укладеним договором підрядники мали побудувати ці об'єкти, отримавши аванс з держбюджету у розмірі 16,9 млн грн.

Проте, як виявило слідство, зловмисники завищували вартість та обсяг виконаних робіт, а також подавали недостовірну звітну документацію. Майже половина отриманих коштів була привласнена, а медичні заклади залишилися недобудованими навіть на 50%.

Ініційована СБУ будівельно-технічна експертиза підвередила факт незавершеного будівництва та вкрадених грошей. Крім того, експерти зазначили, що фундамент цих об’єктів не відповідає встановленим вимогам і є аварійно-небезпечним.

Під час обшуків за адресами фактичного проживання фігурантів виявлено документи та інші речові докази протиправної діяльності.

Наразі керівнику апарату голови Одеської ОВА, двом колишнім очільникам департаментів держустанови, раднику мера Вишневого, директору і ще одному посадовцю будівельної компанії повідомлено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, що стали відомі подробиці біографії директора КП, якого СБУ затримала на хабарі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook