#

Рахункова палата перевірить Коцюбинське за фактом розкрадання 850 тис грн державних субвенцій (ФОТО)

02.07.2018 10:48
Рахункова палата перевірить Коцюбинське за фактом розкрадання 850 тис грн державних субвенцій (ФОТО)

Депутати Коцюбинської селищної ради направили в Рахункову палату України заяву про фіктивне ремонті Будинку культури

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Особистий рахунок".

Богдан Слюсаренко, депутат міської Ірпінської Ради розповів: «У селищі пропали сотні тисяч гривень на ремонті даху Будинку культури. Минулого тижня я був присутній при огляді представниками Рахункової палати так званого «капітального ремонту». Зараз ми чекаємо офіційного висновку. Разом з тим, депутатська група вже зафіксувала, що замість 1600 квадратних метрів металочерепиці було замінено всього 25. Про що було неодноразово повідомлено чолі селищної ради Ользі Матюшиної, починаючи з 16 січня цього року. Але реакції не було ».

За словами Богдана Слюсаренко, 800 тисяч грн. вже отримала столична приватна фірма «Світ-Агрос» зі статутним капіталом в 1 тис гривень, яка займається ландшафтним дизайном. У свою чергу, акти 100% виконаних робіт по Будинку культури були підписані ще 27 грудня 2017 року. Про це Матюшина написала в своєму звіті.

Депутат розповів, що брав і оплачував роботи підконтрольний міру Ользі Матюшиної ЖЕК - УЖК Біличі. На час перевірки Рахункової палати України Ольга Матюшина пішла на лікарняний. Цікаво те, що в день початку перевірки голова селища звільнила начальника ЖЕК Біличі, щоб він не зміг підтвердити факт розкрадання бюджетних грошей.

Після появи представників Рахункової палати керівник селища в терміновому порядку вирішила відновити ремонт. Проведення останнього за свій рахунок також підтвердила сама фірма «Світ-Агрос».

На поточний момент депутати звернулися із заявою про розкрадання коштів не тільки в Рахункову палату, а й Генеральну Прокуратуру і НАБУ. Крім того, за інформацією Слюсаренко в заяві було зазначено факти інших фіктивних робіт. Зокрема, будівництва футбольного поля за адресою вул. Бакала, 1. за який заплатив селищна рада ще в грудні 2017 року 750 тисяч грн. Платіжка йшла з особистим підписом Ольги Матюшиної. Поки по футбольному полю немає навіть проекту.

Член Блоку Петра Порошенко Ольга Матюшина на сьогоднішній день не є головою селища Коцюбинське Київської області, постановив Київський окружний  адміністративний суд Києва.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: