#

Редакція газети "Слово і Діло" заявляє про блокування рахунків компанії-засновника у державному "ПриватБанку"

09.10.2020 08:15
Редакція газети "Слово і Діло" заявляє про блокування рахунків компанії-засновника у державному "ПриватБанку"
Логотип видання

Представники Всеукраїнської незалежної газети "Слово і Діло" повідомили про незаконне блокування рахунків компанії в пік передвиборчої агітації

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на повідомлення представників Всеукраїнської незалежної газети "Слово і Діло".

Як повідомили в редакції, під час підготовки договорів із кандидатами про висвітлення їхньої передвиборчої діяльності, керівництво компанії-засновника Всеукраїнської незалежної газети "Слово і Діло" з великим подивом дізналось про блокування поточних рахунків у державному "Приватбанку".

Формальною причиною стало звернення приватного нотаріуса з виконавчим написом до приватного виконавця з міста Бровари за поданням київської колекторської компанії зі статутним фондом 146 000 000 гривень на користь структур російської "Альфа Груп".

Ці надумані претензії  стосуються не компанії, а основного акціонера, якого незаконним блокуванням коштів на персональному рахунку намагаються залякувати та шантажувати, але заодно заблокували і рахунки компанії-засновника незалежного видання з метою втрутитись у висвітлення виборчого процесу у столичному регіоні, - повідомили в редакції.

Також журналісти зазначають, що правоохоронці не можуть вплинути на ситуацію, адже в законодавстві є багато прогалин, якими користуються колектори.

Читайте також: Свавілля і безправ'я: як на Київщині прості громадяни потерпають від приватних виконавців і колекторів.

Українське законодавство має значні прогалини, які дають можливість колекторським компаніям використовувати продажних приватних нотаріусів та приватних виконавців в інтересах замовників. А правоохоронні органи не мають дієвих інструментів захистити українських громадян та національний бізнес від покидьків, які працюють в інтересах російського олігархічного бізнесу. Якщо правоохоронні органи виявляться нездатними врегулювати ситуацію, ми змушені будемо звертатись до керівництва держави, а також до дипломатичних представництв іноземних демократичних держав, - прокоментували нестандартну ситуацію в редакції газети "Слово і Діло".

Довідково:

Всеукраїнська незалежна газета "Слово і Діло" видається з 2001 року, творчий колектив багато років висвітлює актуальні теми суспільно-політичного життя в Україні, а особливо у столиці та на Київщині, бере активну участь у допомозі громадянам у відстоюванні їхніх законних прав, проводить журналістські розслідування, викриває корупцію та зловживання високопосадовців, а також всебічно висвітлює вибори на всіх рівнях.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: