#

Регламент, який затвердила Київська облрада, оскаржили в суді

27.01.2021 15:50
Регламент, який затвердила Київська облрада, оскаржили в суді
Роман Титикало

Регламент, затверджений Київською обласною радою, оскаржено в суді – перше судове засідання відбудеться 24 лютого

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "КиевВласть". 

Про це заявив депутат Київської обласної ради, член фракції "Європейська Солідарність" Роман Титикало.

За його словами, подані ним пропозиції та зауваження були проігноровані як на регламентній комісії, так і безпосередньо на сесії.

Титикало розповів, що певні пункти регламенту оскаржуються у суді. Це пункт, де йдеться, що сесія може скликатися головою ради після надходження пропозиції від 1/3 депутатів. У законі ж передбачено, що сесія не може, а має бути скликана. Депутат каже, що це має бути не бажання, а обов’язок голови.

Ненормативною Титикало назвав норму щодо проведення сесії шляхом відеоконференції. Законодавець передбачає, що це дозволено для прийняття термінових рішень, пов’язаних із коронавірусом. У регламенті КОР це дозволяється й за наявності “інших термінових рішень”.

Незаконними Титикало назвав і нововведення щодо звільнення голови КОР. Такі рішення приймаються простою більшістю голосів, а не 2/3 від складу депутатів. Виходить, що обирати голову може половина депутатів, а звільняти –  2/3.

А нормою про склад комісій до девяти депутатів, на думку Титикало, просто намагаються "запхати" незадоволених депутатів у ті комісії, які вважають необхідними.

Варто зазначити, що у разі задоволення позову увесь документ регламенту не буде скасовано. Скасують лише окремі норми, до яких є питання з боку закону.

Нагадаємо, що міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет розповів, у якому режимі працюють освітні заклади після локдауну, що закінчився 25 січня.

Читати "Моя Київщина" у Telegram