#

Родина загиблої жінки на заводі "Росава" не отримала компенсацію

11.02.2019 14:31
Родина загиблої жінки на заводі "Росава" не отримала компенсацію
Фото з мережі Інтернет

На початку грудня минулого року на заводі "Росава" в місті Біла Церква навантажувач смертельно травмував прибиральницю

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Соцпортал".

Як з'ясувалося, приміщення, де працювала небезпечна техніка, погано висвітлювалося, що підвищувало ризик травматизму. Почалося розслідування, яке повинно визнати факт зв'язку нещасного випадку з виробництвом, щоб рідні могли отримати компенсацію від держави, однак до сих пір цього не відбулося.

Через бюрократичну тяганину суд тільки зараз призначив експертизу. А створена комісія прив'язала хід розслідування до кримінального провадження, яке може тривати невизначено довго. При цьому родичі загиблої працівниці знаходяться в важкому моральному і матеріальному становищі. Корпорація "Росава" виплачувати постраждалим будь-які засоби не планує. Більш того, за словами місцевих жителів, фактори на заводі, які могли спровокувати трагедію, до сих пір не усунені.

Нагадаємо, що на початку грудня 2018 року в Білій Церкві на шинному заводі "Росава" під колесами навантажувача загинула прибиральниця.

Дочка загиблої Тетяна розповіла про те, як змінилося їхнє життя за цей час і що відомо про розслідування. За її словами, представники комісії обіцяли, що розслідування буде об'єктивним і відкритим для родичів загиблої.

"Однак про терміни не говорили. Для подальшого розслідування чекаємо висновок судмедекспертизи. Про неї я дізналася від голови комісії, створеної Держпраці, і від слідчого. На даний момент чекаємо висновку. Такими були останні 2 місяці. У поліції відкрито кримінальне провадження, на даний момент ведеться слідство. Запевняють, що все в рамках закону і в правильному порядку. Слідчий завжди відповідає на поставлені питання, все роз'яснює і пояснює. Особисто мені хотілося б, щоб процес слідства проходив трохи швидше", - зазначає Тетяна.

У свою чергу мешканці Білої Церкви, де завод "Росава" є основним роботодавцем, коментують подію по-різному. Але в одному всі впевнені, що спричинило цю трагедію саме відсутність там освітлення, точніше, його економія. За розповідями працівників, світла там немає і зараз. Деякі працівники кажуть, що їм сказали, що загибла сама винна і строго наказали мовчати й нікому нічого не говорити на цю тему, бо виженуть з роботи.

Відзначимо, що згідно з порядком розслідування нещасних випадків, загальний термін спеціального розслідування смертельного нещасного випадку становить 10 днів, хоча комісія може його продовжити (пункт 41).

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: