#

Російська армія знищила ВСІ будинки в селищі Тетерівське (ФОТО)

11.08.2022 19:42
Російська армія знищила ВСІ будинки в селищі Тетерівське (ФОТО)
Фото з місця подій

Окупанти нещадно обстріляли селище Тетерівське Вишгородського району, тут не залишилося цілих будинків на північній околиці, а в центрі немає жодного неушкодженого

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Апостроф".          

За словами місцевих, російські окупанти бомбардували Тетерівське авіацією, реактивною артилерією й забороненими касетними боєприпасами. Крім того, росіяни залишили по собі не тільки руйнування, а й міни - ще досі не всі дороги в населеному пункті безпечні.

Також місцеві мешканці розповіли про бої ЗСУ з російським окупаційним військом: українські військові знищили колону ворожих БТРів поблизу села - тепер спалену російську техніку поріжуть на метал.

Фотокореспондент "Апострофа" розповів про свою розмову з місцевим жителем:

Кажуть, що вижили тут чудом, адже селище фізично було відрізане від безпечних територій, куди можна було виїхати, але виїжджали. Розповідає місцевий, який представився як Іван, що коли 15-го березня загорівся сусідський будинок, то все-таки вирішив виїхати, повернувся вже на згарище і власної оселі. Зараз він обробляє свій невеличкий город.

Однак, мешканці Тетерівського скаржаться, що в сусідні Кухарі волонтери постійно привозять гуманітарну допомогу та матеріали для відновлення села, а до їхнього селища не доїжджають.

Селище Кухарі зазнало не менших руйнувань від рук і техніки російського окупаційного війська. Росіяни не змогли просунутися з Кухарів у сторону Малина в Житомирській області, тому що ЗСУ підірвали міст через річку Тетерів, а це розгнівало окупантів, які зганяли злість на мирних українцях.

Фотокореспондент каже:

Тут фактично знищено місцеву школу та купу будинків місцевих. Але є одне символічне місце - багатовіковий дуб, який витримав пряме влучання.

Утім, більшість будинків не витримали прямих влучань, як це зробив дуб, і тепер вони зруйновані вщент, відновленню не підлягають.

Нагадаємо, що постраждалі від підтоплення річки Ірпінь домогосподарства у селі Демидів на Вишгородщині отримають по 20 тисяч гривень.


Читати "Моя Київщина" у Telegram