#

Росія швидко захопила Чорнобиль завдяки таємним агентам в Україні, - Reuters

29.07.2022 12:50
Росія швидко захопила Чорнобиль завдяки таємним агентам в Україні, - Reuters
ЧАЕС

Британське агентство Reuters опублікувало власне розслідування, у якому йдеться про те, що рф вдалося швидко захопити Чорнобильську АЕС завдяки створенню таємної мережі агентів, котрих відправили до Чорнобиля задовго до повномасштабного вторгнення в Україну

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" покликанням на розслідування агентства Reuters.

Росія відправила своїх агентів до Чорнобиля ще у листопаді 2021 року, щоб підкупити чиновників і підготувати ґрунт для безкровного захоплення. У розслідуванні вказано:

Джерело, безпосередньо знайоме з планом вторгнення, повідомило, що у листопаді 2021 року Росія почала посилати в Україну агентів розвідки під прикриттям, яким доручено встановити контакти з посадовими особами, відповідальними за безпеку Чорнобильської АЕС. Метою агентів було забезпечити відсутність збройного опору після приходу російських військ.

Також, за даними джерела, Чорнобиль був пунктом передачі документів зі штаб-квартири СБУ. В обмін на гроші українські чиновники передали російським шпигунам інформацію про військову готовність України на півночі Київщини.

Нагадаємо, що голова Державного агентства України з управління зоною відчуження Євген Крамаренко заявив, що для відновлення зони потрібно понад 3 млрд грн.

Читати "Моя Київщина" у Telegram