#

Росія завдала 930 млн грн шкоди довкіллю внаслідок обстрілу нафтобази на Фастівщині (ФОТО)

24.06.2022 11:30
Росія завдала 930 млн грн шкоди довкіллю внаслідок обстрілу нафтобази на Фастівщині (ФОТО)
Фото з місця події

Нафтобаза у селі Крячки Фастівського району двічі зазнавала бомбардувань крилатими ракетами Росії

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на сторінку "Державна екологічна інспекція Столичного округу"  у Facebook, внаслідок авіаційного удару крилатими ракетам було знищено 10 резервуарів із нафтопродуктами та більшу частину трубопроводів.

Перший обстріл стався 27 лютого, а пожежа на нафтобазі тривала цілий тиждень.  Тоді у результаті горіння в атмосферне повітря Київщини потрапило 41 тисяча 830 тонн забруднюючих речовин, в тому числі:

  • 41 тисяча 694 тони діоксиду вуглецю;
  • 76 тон оксиду вуглецю;
  • 17 тон діоксиду азоту;
  • 6 тон оксиду цинку.

Експерти порахували, що загальна сума збитків завданих в результаті потрапляння небезпечних речовин в атмосферне повітря складаєла 888 мільйонів 383 тисячі гривень

Також через пошкодження трубопроводу та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації відбулося забруднення земельних ресурсів небезпечними речовинами. Було підраховано, що забруднення нафтопродуктами у 17 разів перевищує гранично-допустимі концентрації. Загальна площа забруднених земель складає майже 9000 м2. Розмір шкоди завданої землі, ґрунтам внаслідок збройної агресії Російської Федерації становить 41 мільйон 981 тисячі гривень.

Наразі матеріали спрямовані до Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, що під час фітосанітарного контролю у ВМО № 1 м/п "Західний" Київської області державні фітосанітарні інспектори виявили шкідливий організм – тютюнову білокрилку.


Читати "Моя Київщина" у Telegram