#

САП подала позов про конфіскацію майна васильківського судді

20.01.2022 20:20
САП подала позов про конфіскацію майна васильківського судді
Максим Ковбель

Спеціалізована антикорупційна прокуратура подала позов про цивільну конфіскацію майна судді із Василькова, який виправдав екснардепа Пашинського

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на Телеграм-канал "NABU Daily by Олег Новіков".

Мова про суддю Васильківського міського районного суду Київської області Максима Ковбеля. За даними слідства, він через третіх осіб фактично набув у власність квартиру в Києві площею 142 квадратних метри та автомобіль, загальна вартість яких сягає 6,7 млн грн. З’ясовано, що грошові кошти, використані для придбання цих активів, не могли бути набуті за рахунок законних доходів судді.

Суддя Ковбель свого часу виправдав колишнього народного депутата Сергія Пашинського, якого обвинувачували у завданні тяжких тілесних ушкоджень В'ячеславу Хімікусу. Пашинський нібито прострелив із пістолета ногу постраждалого.

Також суддя Ковбель згадувався в історії спецоперації НАБУ з викриття схеми про незаконну видачу паспортів громадянина України і посвідок на проживання іноземцям. За його рішеннями, троє іноземців набули українського громадянства.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" замовила встановлення шумозахисних екранів вздовж колії на ділянці Васильків – Васильків-2.

Читати "Моя Київщина" у Facebook