#

Сапери показали залишки снарядів "Градів" та ракет з вибуховою речовиною з Ірпеня (ФОТО)

31.03.2023 10:40
Сапери показали залишки снарядів "Градів" та ракет з вибуховою речовиною з Ірпеня (ФОТО)
Фото з місця подій

В Ірпінському лісі сапери виявили залишки снарядів "Градів" та ракет з вибуховою речовиною

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу Мунварти Ірпеня.

Минулими вихідними сапери служби розмінування Муніципальної варти обстежували невелику ділянку Ірпінського лісу за рогом вулиці Київська і провулку Глінки. І хоча це були околиці лісу, тим не менш, навіть там було знайдено багато вибухонебезпечних предметів. Виявлено залишки реактивних снарядів до РСЗВ "Град", некерованих авіаційних ракет, у тому числі з вибуховою речовиною.

Існує пріоритетність у порядку розмінування території. Сапери та вибухотехніки насамперед ретельно перевіряють населені пункти, вже після – поля і ліси. Ліс – середовище, убезпечити яке буде вкрай складно. Трави, підлісок, дерева – все це ускладнює процес перевірки та розмінування. Відомо про низку випадків, коли навіть рятувальники та лісівники підривалися в лісах, хоча й володіли професійною інформацією.

У Мунварті зазначили:

Наближається другий місяць весни, потроху теплішає і у багатьох людей виникне бажання піти на прогулянку до лісу. Але у деокупованих регіонах, таких як наш, поки варто забути про відвідування лісів. У березні 2022 року на Київщині цивільному населенню заборонили відвідувати ліси з метою запобігання пожежам і мінімізації ризику підірватися на вибухонебезпечних залишках війни. Через воєнні дії ліси забруднені боєприпасами, на розмінування яких знадобиться чимало часу.

Нагадаємо, що фінська компанія "Temet" може побудувати бомбосховище на 1200 дітей в Ірпені.

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі

На зображенні може бути: 5 людей та на відкритому повітрі

Читати "Моя Київщина" у Facebook