#

СБУ викрила посадовців ДАБІ на незаконній видачі дозвільних документів на Київщині

29.10.2020 08:50
СБУ викрила посадовців ДАБІ на незаконній видачі дозвільних документів на Київщині
Фото з місця події

Стало відомо, що посадовці Державної архітектурно-будівельної інспекції видавали будівельним компаніям дозвільні документи на введення об’єктів у експлуатацію 

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "mind".

Оперативники та слідчі Служби безпеки України  встановили, що до організованої групи входили колишні й діючі чиновники ДАБІ та посадовці інших органів державної влади.

За інформацією "Цензор.НЕТ", обшуки були проведені в Центральному апараті ДАБІ, столичному Департаменті ДАБІ та у помічника нардепа "Слуги народу" Андрія Клочка – Олександра Сергієнка.

Крім того, згідно з даними джерела, в рамках цієї справи фігурує екскерівник апарату прем'єр-міністра Шмигаля Тетяна Кривенко та її брат – співробітник Офісу Президента Володимир Родін, також відомий як власник компанії "Building Development Holding".

Для проведення оборудки фігуранти використовували підконтрольні "консалтингові" комерційні структури. Вони виступали посередниками між будівельними комерційними структурами та посадовцями ДАБІ під час їх "переговорів" щодо отримання дозвільних документів і сертифікатів готовності вводу об’єкта в експлуатацію. Роль комерційних структур полягала у наданні "позитивного" рішення щодо видачі документації, – пояснюють у пресслужбі СБУ.

Також у документі зазначається, що контролюють діяльність т.зв. "Бек офісів" громадяни України Родін В.М., Кватерчук Ю.В. Та Сергієнко О.В., підтримку яким надає сестра Родіна В.М. – Кривенко Т.М., яка обіймає посаду керівника Апарату прем'єр-міністра України та забезпечила призначення підкотрольних осіб на керівні посади в ДАБІ.

Ці "бек офіси" за даними слідства, – підконтрольні комерційні структури, які виступали посередниками між будівельними комерційними структурами і посадовими особами ДАБІ.

Протиправна роль комерційних структур, так званих "бек офісів", полягає у наданні "позитивного" рішення щодо видачі дозвільних документів на будівництво та отримання сертифікату вводу об'єкта в експлуатацію, вирішення питання щодо отримання коштів від замовників будівництва та розподілення отрманих коштів між усіма учасниками протиправної схеми, – вказано в документі.

Схема діяла в Києві, Чернігові, Київській та інших областях.

У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели понад 50 обшуків за адресами адміністративних приміщень державних установ, в офісах підконтрольних комерційних структур, місцях проживання фігурантів і в транспортних засобах.  Тривають слідчі дії за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів призначив новим головою Державної митної служби Павла Рябікіна – генерального директора аеропорту "Бориспіль" та колишнього народного депутата трьох скликань.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: