#

СБУ затримала колаборанта, якого рашисти призначили керувати окупованим Димером

29.09.2022 14:00
СБУ затримала колаборанта, якого рашисти призначили керувати окупованим Димером
Фото з місця події

СБУ затримали зрадника України, який керував окупованим Димером, а після деокупації переховувався від правосуддя на території інших регіонів України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на пресслужбу СБУ у Telegram.

Колаборант є місцевим підприємцем, який добровільно погодився співпрацювати з агресорами на посаді "заступника голови Димерської селищної ради" і "директора комбінату комунальних підприємств".

Чоловік забезпечував пальним військову техніку загарбників, налагодив постачання газу, електроенергії і продуктів до місць базування ворога, а всі свої злочинні дії координував із командиром підрозділу окупантів, полковником зс рф із позивним "отєц Кіріл".

Крім цього, колаборант брав участь у допитах незаконно ув’язнених громадян, у тому числі представників Товариства Червоного Хреста України. Рашисти "вибивали" з них інформацію про місця дислокації підрозділів Сил оборони і адреси проживання учасників АТО.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.  Солом’янський районний суд м. Києва обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що Генеральний штаб оприлюднив дані про втрати окупантів станом на 29 вересня 2022 року.

Читати "Моя Київщина" у Telegram