#

Секретар РНБО міцно "зайнявся" власником Київоблгазу олігархом Фірташем

13.07.2021 09:29
Секретар РНБО міцно "зайнявся" власником Київоблгазу олігархом Фірташем
Олексій Данілов

Секретар РНБО Олексій Данілов пообіцяв якнайскоріше оприлюднити інформацію про активи бізнесмена Дмитра Фірташа, які були заблоковані через запроваджені проти нього санкції

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Укрінформ".

Про це Данілов повідомив учора, 12 липня, під час спілкування із журналістами після наради РНБО.

Він зазначив:

Ми домовились із головою Національного банку, що ми найближчим часом вийдемо з інформацією, скільки рахунків по кожному рішенню РНБО заблоковано, скільки там грошей. Ми не зможемо їх персоналізувати, тому що це персональні дані.

Данілов припускає, що життя Фірташа у Відні не змінилося. Він там як жив у великому маєтку, так, мабуть, і живе. Інша справа, що ті майнові права, ті рахунки і той бізнес, який у нього був, сьогодні є заблокованими.

Він додав, що при цьому неможливо повністю зупинити пов’язані із бізнесменом галузі та активи, зокрема, телеканал "Інтер":

Ми розбиратимемося, скільки у нього там акцій, чи є вони взагалі, тому що може так статися, що нібито він володіє, а коли дивишся оригінали документів, може виявитися, що там Фірташа немає, і, може, там якась інша компанія з Віргінських островів або з якоїсь іншої офшорної зони.

Нагадаємо, що Міністерство внутрішніх справ та його відомства – Нацполіція, Держслужба з надзвичайних ситуацій – закуповують квартири у фігурантів своїх же розслідувань.

Читати "Моя Київщина" у Facebook