#

Шампунь від Кононенка: правоохоронці порушили справу щодо ймовірного підкупу виборців на Київщині (ДОКУМЕНТИ)

18.05.2018 12:28
Шампунь від Кононенка: правоохоронці порушили справу щодо ймовірного підкупу виборців на Київщині (ДОКУМЕНТИ)
Ігор Кононенко

Нацполіція вивчає факти можливого підкупу виборців у Київській області. Фігурантом поліцейського розслідування став голова обласної БПП Ігор Кононенко, який уподобав для себе Васильківський і Обухівський райони

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Київ Vласть".

Нагадаємо, 6 квітня парламентарій Віктор Романюк подав депутатський запит до правоохоронних органів країни з проханням розібратися чи мав місце підкуп жителів Обухівського та Васильківського районів Київщини з боку нардепа Ігоря Кононенко (фракція БПП). Романюк запідозрив, що "хабарем" виборцям могли стати махрові рушники і шампуні, що роздаються Кононенко жителям регіону.

Зокрема, глава Нацполіції Сергій Князєв повідомив Романюку, що співробітники його відомства вже почали роботу з перевірки фактів можливого підкупу виборців.

У свою чергу, перший заступник Генерального прокурора України (ГПУ) Дмитро Сторожук заявив Віктору Романюку, що ГПУ прийняла до розгляду запит нардепа, однак, задовольнити його швидко не може. За словами Сторожука, прокуратура продовжила термін розгляду запиту.

Тим часом в Національному антикорупційному бюро України Романюку вже відмовили. За словами заступника директора НАБУ Анатолій Новака, факти вивчення ймовірного підкупу виборців неподследственни детективам його відомства.

"За результатами вивчення інформації, позначеної в Вашому запиті, встановлено, що в ньому не викладені обставини, які можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень, віднесених до підслідності детективів Національного бюро, в зв'язку з чим в даний час відсутні достатні правові підстави для застосування детективами Національного бюро наданих законом повноважень ", - йдеться в документі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook