#

Шантаж від Київоблради: колектив білоцерківського театру отримає зарплату в обмін на призначення нового директора

06.09.2018 06:52
Шантаж від Київоблради: колектив білоцерківського театру отримає зарплату в обмін на призначення нового директора
Київська обласна рада

У Білій Церкві триває боротьба Київської обласної ради з артистами театру ім. Панаса Саксаганського за призначення директора

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "04563.com.ua".

Минулого тижня представники театру зустрілися з головою Київської обласної ради Ганною Стариковою. Тоді зустріч тривала майже дві години, але жодних результатів не принесла.

На думку саксаганців, влада будь-якими способами намагається зруйнувати театр. Зокрема, вже два роки театр тримають у режимі недофінансування, багатомісячних затримок зарплати,  а директора театру неодноразово намагалися безпідставно звільнити з посади.

У цьому році, після завершення дії контракту з директором В’ячеславом Усковим, конкурс на заміщення вакантної посади було оголошено із затримкою, що передбачає призначення в.о. директора. Його призначили без врахування думки колективу. Усі звернення з цього приводу просто ігнорувалися.

Під час проведення конкурсу до складу комісії були недопущені представники громадських організацій, пов’язаних із культурою та театром. На думку саксаганців, їх дискваліфікували з абсурдних формальних причин. Наприклад, при оформленні документів у графі про судимість поставлений прочерк, а не написано словами. Натомість якимось чином у комісії опинилися "Активна громадянська позиція" і "Київська дружина", абсолютно далекі від театру.

Зараз артисти театру ім. Саксаганського скаржаться на затримки у виплаті зарплати. Це відбувається через те, що колектив театру не приймає призначеного згори в.о. директора Пущака Б. А..

Депутат Київської обласної ради Ольга Бабій під час зустрічі запропонувала артистам пустити до театру в.о. директора Пущака Б.А., який має довести свою спроможність і виплатити артистам зарплати.

Але в прес-службі театру повідомляється, що артисти не купляться на одну зарплату, адже бояться залишитися взагалі без театру, який за тиждень зруйнує некомпетентний виконуючий обов’язки директора.

За підсумками зустрічі голова Київської обласної ради Ганна Старикова дала розпорядження негайно скликати конкурсну комісію та оголосити новий конкурс. Однак, на засідання з’явилися лише члени комісії, які були делеговані колективом театру. Ольга Бабій, В’ячеслав Хмельницький, представники від "Активної громадянської позиції" і "Київської дружини" не з’явилися.

Не дивлячись на всі спроби звільнити директора театру ім. Саксаганського, шантаж та затримки у виплаті заробітної плати, артисти театру продовжують працювати.

Повідомляється, що відступати від своєї позиції театрали не збираються і надалі будуть боротися за проведення чесного конкурсу.

Окрім того, 10 вересня о 10:10 біля Київської обласної ради артисти театру ім. Саксаганського відстоюватимуть свою позицію на мітингу.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: