#

Ще одному російському кату бучанців оголосили підозру

04.08.2022 15:25
Ще одному російському кату бучанців оголосили підозру
Фото з мережі Інтернет

СБУ ідентифікувала ще одного військового рф, який катував мешканців Бучанщини

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку "ГУ СБ України у м. Києві та Київській області" у Facebook.

СБУ продовжує викривати військових злочинців окупаційних військ рф. У ході слідчо-оперативних дій встановлено особу російського військового, який знущався над цивільними у Бучанському районі Київщини.

На початку березня 2022 року ця особа у складі 1-го десантно-штурмового взводу 5-ї десантно-штурмової роти 2-ї батальйонної тактичної групи зс рф перебувала у селі Луб’янка Бучанського району Київської області.

31-річний командир взводу погрожував вбивством трьом мешканцям села, допитував їх та намагався встановити їх приналежність до Збройних сил України, військових та громадських формувань.

Також, знущаючись і жорстко катуючи цивільних, окупант намагався дізнатись місцезнаходження правоохоронців, військовослужбовців АТО/ООС, єгерів, мисливців й інших.

 Слідством встановлено, що саме цей загарбник надягав на голови чоловіків мішки, зав’язував руки за спиною та наносив удари по тілам своїх жертв зброєю, ногами та руками, імітував їх розстріли.

Наразі російському злочинцю заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України, а саме порушенні законів та звичаїв війни та жорстокому поводженні з цивільним населенням.

Нагадаємо, що нещодавно Шевченківський районний суд столиці засудив до 12 років позбавлення волі російського військового Сергія Захарова з Самари.


Читати "Моя Київщина" у Telegram