#

Шість нардепів з Київщини проголосували за накладення санкцій на телеканали

05.10.2018 05:55
Шість нардепів з Київщини проголосували за накладення санкцій на телеканали
Фото з мережі Інтернет

Вчора, 4 жовтня, Верховна Рада звернулася до Ради національної безпеки зі зверненням розглянути можливість накладення санкцій на телеканали "112 Україна" і NewsOne

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "112 Україна", якщо РНБО прийме таке рішення, то згадані вище новинні канали можуть припинити мовлення.

Генеральний директор телеканалу "112 Україна" Єгор Бенкендорф визнав, що коштів для самозахисту у ЗМІ в Україні залишається все менше, а тому "112 Україна" направила звернення до авторитетних міжнародних організацій, зокрема ті, які займаються сферою захисту прав журналістів.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Також зазначено, що протягом чотирьох років телеканал "112 Україна" залишається об'єктом нападок з боку різних політичних сил, які виступають проти свободи слова і базових принципів журналістської діяльності, вінцем чого стала постанова Верховної Ради України про застосування санкцій від 4 жовтня 2018 року.

Нагадаємо, що за результатами парламентських виборів 2014 року до Верховної Ради України було обрано 9 депутатів по мажоритарним округам Київської області.

"За" проголосували Олександр Марченко (округ № 90), Руслан Сольвар (округ № 91), Віталій Гудзенко (округ № 92), Віктор Романюк (округ № 94), Михайло Гаврилюк (округ № 95) та Павло Різаненко (округ № 97).

Традиційно був відсутній Олександр Онищенко (округ № 93), не було на засіданні також Сергія Міщенка (округ № 98).

Утримався від голосування Ярослав Москаленко (округ № 96).

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: