#

Школярі з Бучі стали срібними призерами конкурсу-захисту МАН України

10.05.2019 12:33
Школярі з Бучі стали срібними призерами конкурсу-захисту МАН України
Учні Бучанської української гімназії

Стало відомо, що учні 11-А класу Бучанської української гімназії Рамазанова Шекурє та Копилов Максимздобули перемогу в наймасштабнішому освітньому конкурсі України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на сторінку Бучанської міської ради в Facebook.

Школярі вибороли срібло на III (республіканському) етапі конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України, достойно представивши не лише Бучанську українську гімназію, а й Київську область у секціях "Кримськотатарська гуманітаристика" та "Всесвітня історія".

Робота Шекурє була присвячена темі історії та нинішнього стану громадського руху кримськотатарських жінок, боротьбі за емансипацію мусульманського жіноцтва.

"Один пояс, один шлях – новий етап розвитку геополітичної стратегії глобального розвитку Китаю та континентального співробітництва"- так звучить тема науково-дослідницької роботи Максима Копилова, який, до речі, вдруге став срібним призером республіканського етапу цього конкурсу. Блискучий виступ юнака під час захисту своєї роботи переконує в бездоганному володінні матеріалом і серйозному ставленні до роботи.

А напередодні учениця 11-А класу Білостоцька Стефанія здобула перемогу в XII Міжнародному конкурсі з українознавства для учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Її захист власного дослідження, за рішенням журі, був найбільш яскравим, неординарним і потужним.

Високої оцінки заслуговують учителі гімназії, наставники юних науковців. Це наукові керівники Олена Іванівна Поліщук, учитель географії, та Лариса Яківна Сторожик, директор гімназії та учитель правознавства. Це також учитель історії Любов Михайлівна Поплавська, учитель української мови та літератури Валентина Миколаївна Карпенко, психолог закладу Катерина Миколаївна Доценко.

Нагадаємо, що в Республіці Кіпр відбувся континентальний чемпіонат Європи з самбо, де вишнівчанин Богдан Пушенко виборов бронзу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: