#

Скандальна суддя Білик випустила винуватця смертельної ДТП у Броварах

25.03.2021 08:30
Скандальна суддя Білик випустила винуватця смертельної ДТП у Броварах
Фото з місця події

Учора, 24 березня, у Броварському міськрайонному суді відбулося перше підготовче засідання в справі проти колишнього поліцейського Михайла Лудченка, який напідпитку скоїв ДТП

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "brovary.net.ua".

Нагадаємо, що 4 жовтня 2020 року, у Броварах, на пішохідному переході, нетверезий водій-поліціянт на смерть збив матір та травмував її дочку.

Предметом розгляду під час першого підготовчого засідання суду було питання продовження тримання під вартою на 60 діб. Про це клопотала прокурорка в справі з Броварської окружної прокуратури Тетяна Ковальчук. Таке рішення підтримала і представниця постраждалої в ДТП Марини Чамари Тетяна Микульська.

Зі слів прокурора, нинішній термін запобіжного заходу діяв по 27 березня. Потребу продовжити строк тримання під вартою. Це рішення вона аргументувала, зокрема, важкими наслідками автотрощі, відмовою Михайла Лудченка проходити медекспертизу на визначення стану сп’яніння, а також тим, що експравоохоронець після ДТП намагався втекти на своєму авто, проте врізався в дерево. Тетяна Ковальчук акцентувала, що наявні численні свідки тих подій.

Михайло Лудченко зазначив, що до моменту ДТП він не притягувався за скоєння злочинів. Чоловік попросив дати йому можливість перебувати вдома з родиною. Зі слів обвинуваченого, дружина не працює, в подружжя маленькі діти. Заґратований запевнив, що щиро шкодує за вчинене, визнає свою провину і хоче знайти компромісне рішення із сім’єю потерпілих.

Натомість представниця потерпілої Тетяна Микульська звернула увагу, що Броварський відділ поліції на жодне клопотання не надав необхідної інформації і загалом не сприяв діям щодо обвинувачення Михайла Лудченка. Жінка також зауважила, що обвинувачений працював у Броварському відділі поліції.

До того ж Олександр Сіладі під час засідання клопотав перед судом долучити до матеріалів справи низку документів, серед яких, зокрема, позитивні характеристики на Михайла Лудченка. Окрім колег по роботі, також була характеристика і від колишнього керівника Броварського відділу поліції Максима Скидана. Суд долучив ці документи частково, адже деякі з листів були без дат і чітких імен.

Окрім того, судячи зі слів присутніх, мати обвинуваченого Діана Лудченко, депутатка ради Броварської ОТГ від Команди Ігоря Сапожка "Єдність", перераховувала кошти на рахунки потерпілої родини. Суддя загалом нарахувала 60 тис. грн від родини обвинуваченого.

До матеріалів справи також долучили клопотання від депутатки з тієї ж провладної партії Галини Негоди та колеги обвинуваченого Сергія Авдеєва про особисту поруку щодо Михайла Лудченка. Суддя ці клопотання не задовольнила.


Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: