#

Скандальний табір "Славутич" відновив свою роботу попри заборону

17.07.2018 15:12
Скандальний табір "Славутич" відновив свою роботу попри заборону

Сьогодні, 17 липня, заклад санаторного типу "Славутич" у Переяслав-Хмельницькому районі, де відбулося масове отруєння дітей, відновив свою роботу

Про це "Українській правді" повідомив голова Київської ОДА Олександр Горган, передає інформаційний портал "Моя Київщина".

Заклад санаторного типу "Славутич" відновив роботу всупереч припису Держпродспоживчслужби.

"Сьогодні керівництвом закладу було протиправно розпочато зміну і в табір заїхало 200 дітей", - повідомив глава КОДА.

За словами Горгана, дозволу на роботу закладу не було.

"Повторне дослідження, яке було 13 липня, втретє підтвердило наявність патогенної інфекції на території харчоблоку – наявність стафілококу й кишкової палички виявлено втретє", - наголосив він.

Горган зазначив, що про цей факт попередив поліцію і прокуратуру області, а КОДА ініціює до кінця тижня судовий позов про закриття закладу.

"У суд буде звертатися також управління Держпродспоживчслужби області, оскільки не усунули порушення закону, вказане у приписі. Ми ж зі свого боку будемо звертатися щодо закриття", – зазначив він

Також Горган повідомив, що дівчинка, яка 2 липня впала в кому, досі не прийшла до тями.

10 липня стало відомо, що Київська обласна адміністрація достроково закриває зміну у ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич", де 2 липня зареєстрували харчове отруєння 12 дітей.

Там виявили низку системних посадових порушень і зловживань. А за даними Держпродспоживчслужби, отруєння дітей могло відбутися у результаті вживання йогурту у день закінчення його терміну придатності.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: