#

Школа з Переяслава навчилася заробляти на смітті

20.12.2021 15:30
Школа з Переяслава навчилася заробляти на смітті
Фото з мережі інтернет

Школа №3 міста Переяслав показує іншим приклад, як не лише сортувати сміття, а й заробляти на відходах

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Факти ICTV".

Вчителька біології Людмила Дяченко розповіла, що школа зробила свій екологічний вибір у 2013 році. Почалося все з контейнера для батарейок у коридорі.

Згодом екологічний рух у навчальному закладі лише набирав обертів. У 2018 році стало відомо про проект Zero Waste School, який реалізується Klitschko Foundation за підтримки Фундації Coca-Cola. Це проєкт, у якому взяли участь сотні шкіл в Україні. В межах програми школи проходять відбір, а найкращі учасники мають можливість доєднатися до освітніх занять, де спеціалісти діляться кейсами та ідеями.

За результатами Zero Waste School переяславська школа потрапила до списку переможців, в якому були 25 шкіл. Тоді заклад отримав у подарунок від Zero Waste School вкрай необхідний для роздільного збирання прес для пластику. Він дозволяє спресовувати пластикові пляшки, які зрештою займатимуть значно менше місця, а це допомагає у його зберіганні та транспортуванні. Також школа збирає папір та алюмінієві бляшанки.

Відсортоване заклад збуває сміття місцевим підприємцям. Наприклад, днями здали 300 кг макулатури, 105 кг пластику, 139 кг алюмінієвих баночок з-під напоїв, 40 кг склобою і виручили 858 гривень.

Нагадаємо, що університет Григорія Сковороди в Переяславі 7 грудня завершив благодійний арт-аукціон в Instagram, на якому було 43 лоти.

Читати "Моя Київщина" у Telegram