#

Школу на Переяславщині залило дощами через розкритий дах (ФОТО)

03.07.2020 15:47
Школу на Переяславщині залило дощами через розкритий дах (ФОТО)
Фото з першоджерела

На ремонт місцевої школи у селі Пристороми Переяславського району, яку залило дощами через розкритий дах, тепер необхідно значно більше коштів та часу

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав. City". 

Варто зауважити, що така ситуація склалася через несприятливі погодні умови під час ремонту покрівлі місцевої школи. Однак, під час зустрічі з батьками, керівництвом району та адміністрацією школи директор київського ПП "Будсервіс" Андрій Краснощок запевнив, що максимум до 15 серпня ремонтні роботи та ліквідацію недоліків планують завершити. Каже, наразі на об’єкті для цього є все: завезені матеріали і працює бригада з семи осіб разом із виконробом.

Більше того, він пообіцяв, що вони за свій рахунок усунуть всі пошкодження, які виникли внаслідок того, що через розкритий дах школу залило недавніми дощами. А ремонтувати доведеться чимало: в окремих класах замочило стіни, віконні відкоси, подекуди промокла стеля навіть на першому поверсі.

Наразі бригада майструє основу перекриття. Зауважимо, дерев’яні балки оброблені ендотермом – якісною протипожежною речовиною. Стелю потім ізолюють паробар'єрною плівкою, утеплять мінеральною ватою, підіб’ють гіпсокартонними плитами і пофарбують. Так зроблять у всіх кімнатах, які зазначені в проєкті реконструкції. А от монтаж електропроводки та світильників підрядник виконає поки що за власний кошт. Водночас пошпаклюють і перефарбують ті стіни, що затекли, хоч проєктом це не передбачено. Так само як і монтаж стельової мідної електропроводки та світильників. Підрядник пообіцяв це виконати поки що за власний кошт, як компроміс для залагодження конфлікту.

Роботи з електропроводкою не прописані навіть у додатковій угоді, тому я не впевнений, що їх зрештою оплатять. Але ми завезли все необхідне і зробимо, – каже Андрій Краснощок.

Поза тим, Андрій Краснощок говорить, що ремонт у школі після виконання робіт його компанії не завершиться, адже тут потрібно замінювати вікна, двері, підлога, треба переробляти стіни, замінювати батареї опалення, ставити нові меблі. За його словами, на це піде 4-5 місяців за сприятливої погоди і щонайменше 7-8 млн грн.

Батьки учнів школи вирішили, що зараз доцільною буде заміна вікон на металопластикові там, де їх немає, – це загалом 24 вікна, з яких чотири великі у спортзалі. Один із батьків, Віталій Іващенко, запевнив, що встановить їх швидко і безкоштовно, як тільки їх закуплять. Він працює в будівельній фірмі і має такий досвід, є й інші вмілі батьки, тому з роботою затримки не буде.

Водночас вирішити це фінансове питання взялися голова РДА Сергій Дяченко та заступник Андрій Коркач із депутатами на сесії. Вони планують, що кошти виділять із райбюджету. Своє сприяння обіцяв і заступники голови райради Іван Бугаєнко.

Нагадаємо, що на території лісу села Дівички, що у Переяслав-Хмельницькому районі, правоохоронці виявили схрон боєприпасів.


Читати "Моя Київщина" у Telegram