#

Школярі з Бориспільщини стали лауреатами міжнародного конкурсу есе

25.01.2022 11:00
Школярі з Бориспільщини стали лауреатами міжнародного конкурсу есе
Фото з місця подій

Нещодавно, 20 січня, у Музеї "Становлення української нації", що в Києві, провели нагородження переможців Міжнародного конкурсу есе для старшокласників та вступників до ВНЗ України, приуроченого до 400-річчя Хотинської битви

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на пресслужбу КОДА.

Конкурс есе спільно організували Державне підприємство "Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв" і Товариство з обмеженою відповідальністю "Фундамент" у співпраці з Інститутом всесвітньої історії НАН України, Інститутом історії України НАН України, Державним історико-архітектурним заповідником "Хотинська фортеця" та Музеєм "Становлення української нації".

Активну участь у проведенні конкурсу також узяли Університет "КРОК", Посольство Литовської Республіки в Україні та підприємство "Альпіна УА".

Відкрили захід вітальними промовами координатор культурно-просвітницького проєкту "Вшанування героїв Хотина" Андрій Вертегел, засновник Музею "Становлення української нації" Валерій Галан і представник Посольства Литовської Республіки в Україні Томас Матулевічюс. Очільниця дирекції "Медіацентр"  ДП "ГДІП" Інна Хоменська привітала учасників, а також вручила переможцям пам’ятні подарунки від підприємства, грамоти і дипломи від організаторів.

Лауреатами конкурсу стали одинадцятикласники Семенівської загальноосвітньої школи Бориспільського району Валентина Коваленко та Прокопа Коломієць.

Учасники також мали нагоду ознайомитися з експозиціями музею. А наприкінці заходу було проведено підсумкову фотосесію.

Нагадаємо, що 24 січня, було завершено тендерну процедуру на будівництво школи у селі Чубинське Пристоличної ОТГ.

Читати "Моя Київщина" у Telegram