#

"Сонячні гроші": Хмельницький переписав Димерські СЕС на офшори

02.07.2018 07:23
"Сонячні гроші": Хмельницький переписав Димерські СЕС на офшори

У вівторок, 26 червня, Антимонопольний комітет надав дозвіл польській компанії «Acciona Energy Poland Global Sp. z o.o.» придбати контрольний пакет акцій іншої польської компанії «Dymerka Solar Poland Sp. z o.o.»

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Наші гроші".

Покупцем через «Acciona Energy Poland Global» виступила іспанська компанія «Acciona Energía Global S.L.» з групи компаній «Acciona» зі штаб-квартирою у Мадриді, яка 25 років займається виробництвом відновлювальної енергії.

В Україні на польську компанію «Dymerka Solar Poland» («Димерка Солар Поланд») зареєстровані:

-   ТОВ «Димерська СЕС-2» (100%). Першим засновником був Андрій Оленюк.

-   ТОВ «Димерська СЕС-3» (99,99%). Ще 0,01% належить ТОВ «Димерська СЕС-2». Першою засновницею була Дар’я Жук.

-   ТОВ «Димерка-Солар» (99,99%). Ще 0,01% належить ТОВ «Димерська СЕС-2». Першими власниками були Андрій Оленюк та Дар’я Жук;

Кінцевим власником нумерованих компаній «Димерка-Солар» є екс-нардеп Василь Хмельницький, мажоритарний акціонер девелоперської компанії UDP («Київська інвестиційна група»).

За даними ЄДР, усі підприємства були переписані на польську «Dymerka Solar Poland» 16 лютого цього року. Саму ж польську фірму-засновницю створили тижнем раніше – 7 лютого.

«Димерка Солар Поланд» зареєстрована на офшор «Vermia Limited» (Кіпр), який у першому кварталі цього року переписали з офшору «Protexer Limited» (Кіпр) на ще одну кіпрську компанію – «Enox Trading Limited». Власником останньої є офшор із Британських Віргінських островів «Hoveton Assets Limited».

На початку червня агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу «UDP» повідомляло, що компанія домовилась з іспанською «Acciona Energia Global» про спільний проект розширення потужності Димерської сонячної електростанції з 6 МВт до 57,6 МВт.

Йшлося про розвиток 2-3-4 черг Димерської СЕС у Київській області (перша черга СЕС в смт. Велика Димерка потужністю 6 МВт зареєстрована на ТОВ «Димерська СЕС-1»). Обсяг прямих іноземних інвестицій у проект анонсували на рівні 54,7 млн євро.

Також повідомлялось, що іспанська компанія починає свою діяльність у галузі відновлювальної енергетики в Україні за підтримки Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: