#

Спортсмен із Переяслава став переможцем міжнародного онлайн-турніру (ФОТО, ВІДЕО)

13.05.2020 10:50
Спортсмен із Переяслава став переможцем міжнародного онлайн-турніру (ФОТО, ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, що 34-річний житель міста Переяслав Юрій Голота здобув перемогу в міжнародному турнірі з гирьового спорту "The Online Kettlebell challenge Cup"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Переяслав. City". 

Зауважимо, що чоловік виконував вправу напівривок з однією зміною рук. За 5 хвилин Юрій зробив 115 підйомів 32-кілограмової гирі. Турнір тривав протягом усього квітня, а результати оголосили наприкінці місяця.

Цей онлайн-турнір організували у Франції, він в принципі проходить постійно, не залежно від карантину. Мене зареєстрував Володимир Яковченко, який також брав участь. Це абсолютно безкоштовно, але й ніяких нагород переможці не отримували. На деяких подібних турнірах треба зважувати гирю, визначати свою вагу, знімати це на відео й відправляти. Тут же все було на довірі – ти просто чесно вказуєш усі дані й ніхто нічого перевіряти не буде. Потім виконуєш вправу на відео й відправляєш організаторам, вони передивляються, чи все правильно зі спортивної точки зору, відео публікується на сторінці у фейсбуці, – розповів Юрій Голота.

Переможця турніру визначають без поділу на вагові категорії таким чином: вага гирі множиться на кількість підйомів, а потім ділиться на вагу спортсмена. Перемагає спортсмен, у якого зафіксували найбільший коефіцієнт.

Наприклад, норвежець Якобсен підняв гирю 118 разів, але він важчий від мене на 5-6 кілограмів, тому поступився. Володимир Яковченко зробив 94 підйоми, його вага 65 кілограмів – посів четверте місце. А загалом учасників було щонайменше пів сотні. Були люди й літнього віку, бо це ж турнір, щоб тримати себе у формі, а не задля якихось спортивних досягнень, - додає чоловік.

Наразі Юрій Голота готується до наступних змагань та говорить, що обов’язково прийматиме участь незалежно від їхньої форми.

Нагадаємо, що в місті Переяслав 27-річна Олександра Дем'яненко облаштовує дитячий майданчик “Гойда”.




Читати "Моя Київщина" у Facebook