#

Спортсменка із Броварів взяла участь у чемпіонаті світу "Мastersworldcap 2023" (ФОТО)

29.03.2023 11:00
Спортсменка із Броварів взяла участь у чемпіонаті світу "Мastersworldcap 2023" (ФОТО)
Фото з місця події

З 17 по 25 березня в Австрії відбувся чемпіонат світу з лижних гонок категорії  "Мastersworldcap 2023"

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на спільноту "Броварська міська рада" у Facebook.

Броварську громаду представляла  броварчанка, багаторазова чемпіонка України з лижних гонок, майстер спорту України з біатлону  Олена Василенко. Ця її поїздка на світовий чемпіонат стала можливою завдяки підтримці Броварської міської влади та відділу фізичної культури та спорту Броварської міської ради.

Старти відбулися в мальовничій місцевості в австрійських Альпах. За перемогу змагалися спортсмени від 30 років і старше. Найдосвідченішим учасником став лижник 98-річний  із США 1924 року народження, а серед жінок - японка 88 років.

В команді України найстаршим був лижник зі Львівщини (1940 р.н). Олена Василенко змагалися серед спортсменів з вікової групи (40-44 роки). Вона виходила на старт в забігах класичним і вільним стилями та естафеті 4х5 км. Олена Василенко стала шостою в одній із індивідуальних гонок та в естафеті.

Під час проходження дистанцій по трасі українських спортсменів підтримували закордонні вболівальники, вигукуючи: "Слава Україні!". Це надихало і надавало додаткові сили для боротьби. Навіть в умовах повномасштабної війни, наша незламна держава заявляє про себе участю та перемогами!

Нагадаємо, що спортсменки із Броварів здобули три нагороди та призове командне місце у Чемпіонаті України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram