#

Спортсменка з Київщини отримала срібло на Чемпіонаті світу з параканое

02.09.2018 14:47
Спортсменка з Київщини отримала срібло на Чемпіонаті світу з параканое

Нещодавно Наталія Лагутенко привезла срібну медаль Чемпіонату світу з параканое з Португалії

Про це повідомляє "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Наша Іванківщина".

Останній раз Наталія отримувала срібну медаль на Паралімпійських іграх 2016 року в Бразилії. А взагалі послужний список перемог Наталії Лагутенко надзвичайно вагомий. Наталія Лагутенко – майстер спорту міжнародного класу, бронзова призерка чемпіонату світу 2013 року, срібна та бронзова призерка чемпіонату Європи 2014 року, дворазова бронзова призерка чемпіонату світу 2014 року, бронзова призерка чемпіонату Європи Європи 2015 року, і срібні медалі з Паралімпійських ігор і чемпіонату світу в Португалії

"Знаєте, ніколи не чула, щоб мій батько плакав. А коли подзвонила з Бразилії після фінішу – почула-таки, – розповідає срібна призерка Ріо у веслуванні на каное Наталія Лагутенко. – Батьки завжди мене підтримували. Вони дуже раді, що я маю справу, кудись виїжджаю. А якби я сиділа вдома – я б не розвивалася".

Наталя опинилася на інвалідному візку в результаті нещасного випадку. Трохи оговтавшись після травми, почала малювати. Пізніше випав шанс спробувати себе у спорті. І якщо з волейболом сидячи "не пішло", то в параканое Лагутенко проявила себе з найкращого боку.

"Я за фахом бухгалтер та менеджер організацій. Але в моєму Іванківському районі Київської області мені постійно відмовляють у працевлаштуванні, – розказує спортсменка. – Знаходять якісь відмовки – то пандусів у них в офісі немає, то ще якихось нюансів".

В Україні, говорить Наталка, багато добрих людей. Але загалом – менталітет потрібно змінювати: "Бо якось людям закладено, що інвалід – це "ущербне створіння". Про нас згадують, але вкрай рідко – зазвичай, раз на рік, на день інваліда. Можливо, після Ріо люди почнуть більше розповідати своїм дітям, що ми – абсолютно нормальні".

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: