#

Спортсменка з Київщини перемогла у змаганнях з веслування зі світовим рекордом

18.10.2018 10:43
Спортсменка з Київщини перемогла у змаганнях з веслування зі світовим рекордом

У вівторок, 16 жовтня, на рідну землю із Канади повернулась чемпіонка світу Діана Димченко з найвищою винагородою, що здобула на світовій першості з прибережного веслування

Про це повідомляє "Моя Київщина" із посиланням на прес-службу управління фізичної культури і спорту Київської обласної державної адміністрації.

"WORLD COASTAL ROWING CHAMPIONSHIPS 2018 - перемога!!! Дякую моїй команді: CONCORDE CAPITAL, Ігор Мазепа, REMO ROSSO, NUTREND Україна, Лариса Шарай, Петро Домашенко. Ваша участь допомогла мені поставити світовий рекорд 28.56.7!!!", - коментує свій виступ Діана Димченко.

Спортсменка Київської обласної школи вищої спортивної майстерності, чемпіонка світу 2017 року в Тонон-ле-Бен, ще у кваліфікації заявила про свою претензію на світове «золото» і цьогоріч. І у фінальній гонці CW1x просто не залишила жодного шансу своїм суперницям.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Прибережне веслування - це екстремальна версія, пригодницька сторона академічного веслування. Воно включає в себе веслування уздовж морського узбережжя і виходу в море, і на даний час інтенсивно набуває популярності та приваблює велику кількість діючих атлетів та ветеранів спорту до заняття цим різновидом академічного веслування.

Веслування у прибережних човнах по тихій воді мало відрізняє прибережне веслування від олімпійського академічного веслування, де змагання проводяться по прямій дистанції. Замість цього прибережні веслувальники віддають перевагу неспокійній воді та великим хвилям, що додають абсолютно новий вимір відчуттів та хвилюючий аспект веслування в екстремальних умовах.

Прибережне веслування легше освоїти, ніж олімпійський стиль академічного веслування, частково завдяки стабільності та надійності прибережного обладнання для веслування, яке відрізняється від човнів олімпійського стилю. Традиційна дистанція в офіційних змаганнях з прибережного веслування – 6км, - роз’яснює Федерація академічного веслування України.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: