#

Спортсменка з Переяслава отримала найвищі результати на чемпіонаті світу

22.10.2018 12:03
Спортсменка з Переяслава отримала найвищі результати на чемпіонаті світу

З 3 по 7 жовтня в китайському Сіані відбувся чемпіонат світу U-23 з баскетболу 3х3. У складі жіночої команди виступала переяславка Вікторія Кондусь, яка за підсумками змагань увійшла до символічної збірної

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Вісник Переяславщини".

Українки завоювали бронзові медалі турніру, здолавши в матчі за третє місце команду Німеччини – 18:14. Завдяки цьому збірна зміцнила свої позиції у світовому та континентальному рейтингу ФІБА 3×3. Україна у жіночому баскетболі 3х3 традиційно посідає місця серед найкращих команд. Наразі очолює рейтинг у Європі і поступається лише Китаю у світі. Вікторія Кондусь стала найрезультативнішим гравцем чемпіонату серед жінок, набравши 58 очок у семи матчах.

Підписуйтесь на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook

"У 3х3 найважливіше психологічна стійкість", – розповіла журналістам Вікторія, повернувшись в Україну. – "Якщо хоча б одна людина розгойдує човен, ображається на когось, тоді усе – команди не буде. А ми ніколи не сварилися. Були одна за одну, підтримували, навіть, якщо щось не вдавалося, не виходило у грі. У нас була надзвичайно дружня команда поза майданчиком і у грі. Це і стало найголовнішою складовою успіху. На жаль, після чемпіонату не змогла з’їздити додому в Переяслав, залишилася у Києві. Але відчуття рідного дому мені привезли прямо до аеропорту рідні, коли нас зустрічали. Тато мій приїхав, дві рідні сестри, маленька племінниця, чоловік сестри. Мені було дуже приємно! Моя мама не могла в цей час бути разом зі мною, але вона привітала мене по телефону. Емоційний заряд рідних людей допоможе мені швидше переключитися і продовжувати виступи вже у складі «Київ-Баскета» у чемпіонаті України".

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: