#

Справу про секс-скандал у Кагарлику перекваліфікували

23.06.2020 08:23
Справу про секс-скандал у Кагарлику перекваліфікували
Фото з першоджерела

Двох поліцейських, які причетні до зґвалтування 26 річної дівчини просто у Кагарлицькому відділку поліції, нині підозрюють у зґвалтуванні групою осіб та у катуванні за попередньою змовою групою осіб

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Громадське радіо". 

За словами прокурора у справі Валерія Смирнова, першочергові підозри вирішили змінити відповідно до нових деталей досудового розслідування. Зауважимо, що спершу ексоперуповноваженого кагарлицького відділення поліції Сергія Сулиму підозрювали у зґвалтуванні групою осіб, а його колишнього начальника Микола Кузіва — у співучасті в груповому зґвалтуванні та в перевищенні службових повноважень. Тепер же стаття 365 ККУ "Про перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу" зникла з кваліфікації.

Перекваліфікували на більш точну норму, яка відображає об’єктивну та суб’єктивну сторони кримінального правопорушення, - пояснює прокурор.

Смирнов додав, що у справі призначили близько дев’яти експертиз. Декілька з них уже завершили, проте більшість – на етапі проведення.

Варто зауважити, що ексадвокат дівчини, яку побили та зґвалтували в Кагарлицькому відділі поліції, розповів, що один із затриманих – Микола Кузів причетний до ще однієї кримінальної справи. Відомо, що цей перевертень у погонах побив чоловіка. Кримінальне провадження щодо цього випадку було зареєстроване ще в січні цього року, однак Кузіву вдалося уникнути покарання та продовжити працювати в поліції.

Читати "Моя Київщина" у Facebook