#

Справу про стрілянину в Броварах планують розслідувати до кінця вересня, - поліція

05.09.2020 12:30
Справу про стрілянину в Броварах планують розслідувати до кінця вересня, - поліція
Фото з місця події

На брифінгу очільник поліції Київщини Андрій Нєбитов розповів, що розслідування щодо перестрілки в Броварах, яка сталася наприкінці травня цього року, планують завершити до кінця вересня

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Укрінформ".

Нагадаємо, що 29 травня у місті Бровари десятки озброєних невідомих напали на місце стоянки однієї із маршруток міста та відкрили по ній вогонь.

За попередньою інформацією між деякими перевізниками міста вже давно точиться запекла боротьба.

Після скоєного молоді хлопці розбіглися по найближчих дворах. Однак, згодом стало відомо, що правоохоронцям все ж вдалося затримати зловмисників. За інформацією очевидців, поліцейські поранили одного із учасників нападу, на місці події сліди крові. В одного із затриманих нападників була рушниця, а в іншого травматичний пістолет.

Пізніше, голова поліції Київщини повідомив, що загалом за стрілянину в Броварах до відповідальності притягнуть 45 осіб, однак п’ять із них досі в розшуку. Також міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про затримання ще 13 фігурантів стрілянини в Броварах на чолі з кримінальним авторитетом.

Зауважимо, що учасників стрілянини затримували й у Вінницькій та Житомирській областях.

На початку вересня Андрій Нєбитов заявив, що розслідування справи планують завершити до кінця місця. То ж буде повідомлено сторонам про це і надано можливість ознайомитися з матеріалами кримінального провадження.

Це безпрецедентний випадок, бо 46 осіб притягається до відповідальності, і дуже багато осіб, які будуть знайомитися з матеріалами справи. І після того, як ознайомляться, ми передамо справу до суду, - розповів Нєбитов.

За його словами, зараз слідство очікує ще кілька експертиз, серед яких - балістична та аналіз ДНК.

Читати "Моя Київщина" у Facebook