#

Стала відома кількість незаконних забудов на Київщині

08.11.2018 07:05
Стала відома кількість незаконних забудов на Київщині
Відбулося засідання у Київській ОДА

У Київській ОДА 6 листопада відбулася розширена нарада з оперативних питань за участю керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади області

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на прес-службу Київської ОДА, на нараді було розглянуто питання незаконних забудов на території Київської області.

Під час свого виступу директор Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції у Київській області Олександр Коломієць зазначив, що на даний час на території Київської області виявлено 22 об’єкта самовільного будівництва, з яких: 13 об’єктів – багатоквартирні житлові будинки, 3 – будівництва тваринницького комплексу, 3 – автозаправочні станції АГЗП, 1 – будівництво асфальтобетонного заводу, 2 – будівництва громадського обслуговування. На зазначених об’єктах будівництва проведені перевірки та Департаментом видано приписи про зупинення виконання будівельних робіт.

"Є дві основні проблеми, чому ми на зазначених об’єктах будівництва не можемо видати дозвіл: суттєві відхилення від державних будівельних норм та відсутність в пакеті документів на дозвіл звіту про оцінку впливу на довкілля", - підкреслив Олександр Коломієць.

За результатами обговорення, Олександр Терещук наголосив на тому, що усі незаконні забудови повинні бути зупинені. Водночас, очільник Київської ОДА підкреслив на необхідності сприяння бізнесу в отриманні необхідних дозволів у законний спосіб. А також доручив директору департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації провести роз’яснювальну роботу серед представників бізнесу по оцінці впливу на довкілля.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: