#

Стали відомі причини спаду рівня води в річці Рось біля Богуслава

18.12.2020 19:25
Стали відомі причини спаду рівня води в річці Рось біля Богуслава
Фото з місця події

Учора, 17 грудня, рибоохоронний патруль Київщини отримав відповідь від офісу водних ресурсів річки Рось щодо пониження рівня води

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку "Київський рибоохонний патруль" у Faсebook.

Варто нагадати, що до працівників рибоохоронного патруля Київської області звернувся житель, який повідомив, що рівень води на річці Рось в межах міста Богуслав різко впав.

Після цього працівники рибоохоронного патруля з метою оперативного реагування та встановлення причин різкого спаду, про обставину негайно було проінформовано Держрибагентство та Басейнове управління водних ресурсів р. Рось.

17 грудня рибоохоронним патрулем Київщини було отримано офіційну відповідь на лист від Регіонального офісу водних ресурсів річки Рось. В ньому йдеться про те, що відповідно до встановленого Держводагентством України режиму роботи у зимовий період 2020-2021 років на Богуславському водосховищі рівень води має утримуватись близьким до НПР - 127,40 м БС.

Дійсно, зниження рівня води в р. Рось на гідроспоруді Богуславського водосховища спостерігалось 12 грудня (0,26 м нижче від НПР), 14 грудня (від 0,08 до 0,13 м нижче від НПР) та 15 грудня (0,19 м нижче від НПР). Це свідчить про нерівномірну роботу гідроелектростанції, яка належить ТОВ "Енергія-1" та є порушенням встановленого режиму роботи Богуславського водосховища. Вказані дії мають ознаки правопорушення, передбаченого адміністративним та кримінальним кодексами України, - йдеться у повідомленні.

Далі зазначається, що було направлено заяву про скоєння злочину до Богуславського відділення поліції для притягнення винних осіб до відповідальності. Крім того, в межах своєї компетенції, РОВР річки Рось провів відповідну роботу щодо дотримання режиму роботи Богуславського водосховища, тож з 16 грудня рівень води відповідає встановленому.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: