#

Старикова називає Баришівську ОТГ неспроможною

29.10.2018 18:39
Старикова називає Баришівську ОТГ неспроможною

Голова Київської обласної ради Ганна Старикова назвала Баришівську ОТГ неспроможною, а за її підрахунками бюджету не вистачає мінімум 56 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Ганни Старикової у Facebook.

Старикова нарікає, що ті громади, які можуть стати взірцевими, як для області, так і для України, очікують від Київоблдержадміністрації внесення змін до Перспективного плану. У той же час виконавча влада погоджує проведення виборів до Баришівської, Миронівської, Бородянської та Ковалівської ОТГ.

Також вона Старикова пропонує подивитися на фінансові показники цих територій.

"До прикладу, Баришівська селищна ОТГ – вибори тут призначені Постановою ЦВК на 23 грудня 2018 року. ОТГ об’єднує смт Баришівку та 18 навколишніх сіл: Бзів, Веселинівку, Волошинівку, Дернівку, Коржі, Корнієвку, Лукаші, Лук’янівку, Масківці, Морозівку, Гостролуччя, Паришків, Перемогу, Поділля, Рудницьке, Сезенків, Селище, Селичівку", - повідомляється на сторінці.

Також зазначається, що загальна площа майбутньої ОТГ складає 66 тис км2, населення – 28 190 осіб (із них шкільного віку – 2 905 осіб).

Старикова, переконує, що прогнозований обсяг надходжень власних доходів (ПДФО, плата за землю, єдиний податок, акцизний збір тощо) у 2018 році складає 104 млн 431 тис грн. Обсяг доходів загального фонду, з урахуванням дотацій з державного бюджету (на медицину та освіту), складатиме 170 мільйонів гривень.

"А тепер подивимося суму видатків бюджету Баришівської ОТГ. Тільки на забезпечення дошкільної, середньої та позашкільної освіти, з бюджету необхідно витратити 122 мільйони гривень. Ще 27 мільйонів підуть на охорону здоров’я. Соціальне забезпечення населення – це 9 мільйонів з бюджету ОТГ. На зарплату органів місцевого самоврядування – майже 12 мільйонів гривень. ЖКГ, інфраструктура, ЗМІ тощо – це понад 30 мільйонів гривень. Якщо розподілити всі видатки Баришівської ОТГ, то необхідно мати щонайменше 226 мільйонів гривень доходів", - зазначено на сторінці.

За підрахунками Ганни Старикової виходить, що баланс фінансових ресурсів Баришівської ОТГ складає мінус 56 мільйонів гривень.

Голова облради зазначає, що для достатнього наповнення бюджету Баришівської ОТГ, необхідно залучати додаткові кошти – створення умов для залучення інвесторів, участь у конкурсах проектів програм розвитку за рахунок коштів ДФРР, детінізація виплати заробітної плати тощо.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: