#

Старшого єгеря Чорнобильської зони зловили на браконьєрстві

10.09.2018 17:24
Старшого єгеря Чорнобильської зони зловили на браконьєрстві
Фото з мережі Інтернет

В Асоціації рибалок України повідомили, що старший єгер Чорнобиля Василь Давиденко багато років займався браконьєрством, що стало можливим завдяки його впливовим покровителям

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Gordon.ua".

У межах антибраконьєрського рейду на річці Прип'ять затримали старшого єгеря Чорнобильської зони Василя Давиденка.

"Він промишляє багато років у Чорнобильській зоні, а так само у верхів'ях Київського водосховища на річці Тетерів. Після довго планованої операції його застали на гарячому, він здійснював лов риби за допомогою електровудки. При цьому виловив 46 сомів, а так само іншу рибу, загальною вагою більше ніж 700 кг", - ідеться в повідомленні.

Давиденко особисто підбирав кандидатів у єгерську службу, але не міг сам її очолити через відсутність освіти. Керівником служби був його протеже.

У повідомленні Асоціації йдеться, що таке відкрите масове, звіряче вбивство риби стало можливим через високопоставлених покровителів цього браконьєра. Він для них організовував "сафарі" з убивством звірів і риби в Чорнобильській зоні. На думку місцевих жителів, безкарно займатися браконьєрством поза Чорнобильською зоною дозволяло йому "кришування" з боку рибінспекції.

Під час обшуку в єгерській службі було виявлено 40 ящиків із сітями, а так само виловлену рибу.

"Ця злочинна єгерська група давно знаходиться у розробці правоохоронних структур. На даний час в Іванівському райвідділі поліції розслідується ще дві кримінальні справи за участю її членів. На даний момент Давиденко ліг у лікарню, щоб виграти час, за який його покровителі спробують зам'яти цю ситуацію. Уся округа знає Давиденка як головного браконьєра в Чорнобильській зоні. Люди вважають дивом, що хтось зміг нарешті зупинити цього нахабного браконьєра, і сподіваються, що він отримає за свої діяння гідне покарання", - зазначили у прес-службі.

Дії Давиденка розглядають як незаконне заняття рибним або іншим водним добувним промислом. Стаття передбачає штраф 1700–6800 грн або обмеження волі на строк до трьох років.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: