#

Студениківська ОТГ збудувала сучасну інфраструктуру (ВІДЕО)

29.05.2019 15:33
Студениківська ОТГ збудувала сучасну інфраструктуру (ВІДЕО)
Фото з мережі Інтернет

Стало відомо, як Студениківська ОТГ проходить шлях реформування України

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "ua.tv".

Село Студеники є центром об’єднаної територіальної громади, яку створили 24 грудня 2017 року та до складу якої входить 5 сільських рад. Кількість жителів – майже 4,5 тисячі.

"Наша громада була вже готова. Були об’єднані колгоспи, діти ходили з одного села в інше до школи. Тому група депутатів підняла питання створення ОТГ. Адже податки, які сплачували студениківські підприємства, не поверталися до людей. Тож, щоби змінити ситуацію, сільські ради ухвалили рішення про об’єднання", – розповіла голова Студениківської ОТГ Марія Лях.

Завдяки об’єднаню сільська медицина нині перебуває в активній фазі реформування. Нещодавно у Студениках відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини, до складу якої увійшли 6 закладів охорони здоров’я, котрі діють в ОТГ.

Село Переяславське є одним із найбагатших у громаді. На його території розташовано 6 великих підприємств. Це гарантує не лише надходження фінансів до спільного бюджету, а й створення нових робочих місць. Крім того, через село проходить залізниця, тому охочих об’єднатися з Переяславським було чимало. Проте в селі не було своєї школи. За рік у складі ОТГ в селі вже збудували школу та котельню. Наразі триває будівництво стадіону.

Найбільше пощастило селам Сомкова Долина та Соснова, адже раніше в них не було коштів навіть на виплату зарплати. "До об’єднання в ОТГ ми були дотаційною сільською радою. Без децентралізації просто не вижили б", – говорить Тетяна Шатун, в. о. старости сіл Сомкова Долина та Соснова.

Нагадаємо, що керівництво Тетіївської територіальної громади планує почати в другому півріччі 2019 року будівництво сонячної електростанції потужністю 35 МВт.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: