#

Суд не надав відстрочку заводу Жеваго на виплату боргу

07.05.2019 14:59
Суд не надав відстрочку заводу Жеваго на виплату боргу
Констянтин Жеваго

Стало відомо, що суд м. Києва не задовольнив заяву ПАТ "Київський суднобудівний-судноремонтний завод" про річну відстрочку стягнення з підприємства на користь збанкрутілого банку “Фінанси та кредит” заборгованості на 154 млн грн

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Finbalance".

Серед засновників ПАТ "Київський суднобудівний-судноремонтний завод" фігурують структури, які пов’язували з нардепом Костянтином Жеваго - основним акціонером збанкрутілого банку "Фінанси та кредит". Відтак, своє клопотання про відстрочку ПАТ "Київський суднобудівний-судноремонтний завод" обгрунтовувало порушенням провадження про банкрутство цього підприємства. Боржник переконаний, що задоволення вимог кредиторів може відбуватися лише згідно з Законом "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

У свою чергу суд констатував, що оскільки строк виконання зобов`язання, що було в основі судового рішення від 28.02.2017, настав до відкриття провадження в справі про банкрутство, "вимоги за вказаним рішенням є конкурсними та на них розповсюджується дія мораторію, а отже в принципі не існує навіть необхідності в наданні судом відстрочки у виконанні рішення суду".

За даними Фонду гарантування, на 01.01.2019 вкладникам "Фінанси та кредит" у межах гарантійної суми виплачено компенсації на 9,94 млрд грн (сумарні виплати складуть 10,45 млрд грн). Нацбанк повідомляв, що сукупний обсяг інсайдерських кредитів у портфелі банку "Фінанси та кредит" - близько 22 млрд грн (понад 70% портфелю). Балансова вартість активів банку К. Жеваго становила 45,1 млрд грн, але оцінювачі ФГВФО оцінили їх у 9,9 млрд (22% від "номіналу"). За даними НБУ, борг банку "Фінанси та кредит" по рефінансуванню на середину березня-2018 становив 6,3 млрд грн.

Нагадаємо, що посадові особи банку "Фінанси та кредит" народного депутата та олігарха Костянтина Жеваго перед його банкрутством вивели близько 5 мільярдів гривень, надавши кредити низці компаній.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: