#

Суд поновив на посаді директора ринку "7-й кілометр" батька депутата Київської облради Добрянського

12.11.2018 17:09
Суд поновив на посаді директора ринку "7-й кілометр" батька депутата Київської облради Добрянського
Фото з мережі Інтернет

8 листопада Одеський окружний адміністративний суд відновив на посаді директора ринку "7-й кілометр" Віктора Добрянського

Як повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Главком", на даний момент суд вручив сторонам рішення зі вступною та резолютивною частинами.

Повний текст судового рішення, включаючи мотивувальну частину, буде виготовлений протягом п'яти днів.

Раніше ЗМІ писали, що ринок "7 км" з 2010 року перейшов під контроль "смотрящих" за Одеською областю Івана та Сергія Аврамова, які, в свою чергу, були партнерами Юрія Іванющенка (Єнакіївського). Аврамови разом з ще одним засновником ринку "7 км" Борисом Мельничуком незаконним шляхом відібрали частки у інших засновників ринку – сім'ї Добрянських і Дениса Волошина, а також призначили директором свою креатуру – Василя Мозгальского.

Розслідувати факт рейдерського захоплення правоохоронці взялися тільки після зміни влади в 2014 році. Тоді почалася довга низка судових тяжб потерпілої сторони з представниками родини Януковича.

Згодом правоохоронці відкрили ряд кримінальних проваджень за фактом ухилення від сплати податків керівництвом ринку "7 км" і фінансування незаконних збройних формуванні на сході України. Зокрема, в 2016 році глава Одеської ОДА Михаїл Саакашвілі заявив, що промринок "7-й кілометр" в Одеській області щомісяця відправляє втікачу Віктору Януковичу 800 тисяч доларів США.

У вересні 2018 року громадська активістка Олеся Голодок повідомила, що для охорони ринку "7 км" з окупованого Донецька були завезені бойовики.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: