#

Суд у черговий раз заборонив будувати цвинтар у Тарасівці

08.09.2018 12:49
Суд у черговий раз заборонив будувати цвинтар у Тарасівці

Окружний адміністративний суд Києва повторно відмовив Тарасівській сільській раді у будівництві кладовища на території села

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на "Громадське".

"Щойно Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив Тарасівській сільській раді у задоволенні позову про скасування приписів і постанов про накладення штрафу, якими було скасовано дозвіл на початок підготовчих робіт по будівництву кладовища", – повідомив адвокат мешканців Тарасівки Олег Волошинович.

Також Волошинович розповів, що наразі в провадженні Києво-Святошинського суду перебуває три справи стосовно знесення існуючої забудови та встановлення обмеження використання земельної ділянки для поховань. Також у провадженні суду – справа стосовно порушень при передачі земельної ділянки в користування.

"На найближчому судовому засіданні, яке відбудеться 13 вересня під головуванням судді Дубас, буде вирішуватись питання про проведення експертизи вже наявної часткової забудови земельної ділянки. Разом з тим важливо буде відзначити, що наявна судова заборона та неприйняття кладовища в експлуатацію не завадили місцевій владі закопати посеред поля небіжчика" – заявив захисник.

Раніше адвокат Волошинович повідомляв, що йому погрожували через справу з кладовищем.

У минулому році стало відомо, що сільська рада Тарасівки на чолі з її головою вирішили побудувати на території села кладовище. Як випливає з розслідування Громадського, прибутки з кладовища мали йти третім особам через штучні борги місцевого бюджету. Суд заборонив будувати кладовище у Тарасівці, що під Києвом. Та незважаючи на судові заборони, кладовище все ж намагалися будувати. Проти голови Тарасівської сільської ради Володимира Сизона, який дав дозвіл на будівництво кладовища площею 10 гектарів, поліція порушила кримінальну справу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: