#

Сумна статистика: на Київщині від грибів постраждало 30 людей

15.11.2018 17:09
Сумна статистика: на Київщині від грибів постраждало 30 людей
Фото з мережі Інтернет

Із серпня по жовтень поточного року на Київщині грибами отруїлося тридцять людей, з яких троє дітей  

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із посиланням на "Трибуна Бровари".

В обласному департаменті охорони здоров’я, за серпень-жовтень 2018 року на Київщині зареєстрували 19 випадків отруєнь грибами. Унаслідок цього постраждали 30 осіб, у тому числі троє дітей. Померли двоє дорослих. Осінній період був найжорсткішим за рік, адже за 10 місяців загалом постраждала 41 людина, 6 померли.

Підписуйтеся на офіційну сторінку порталу "Моя Київщина" у Facebook.

Випадки отруєнь на території Київської області були пов’язані із вживанням опеньків, парасольок, рядовок, сироїжок, зеленушок, піддубників, груздів, польських і білих грибів, – йдеться у відповіді на запит. За свідченнями численних броварських грибників, принаймні частину із цих видів види можна знайти і в лісах неподалік нашого міста. Водночас обласні чиновники в серпні, вересні та жовтні не зареєстрували випадків отруєнь в Броварах та Броварському районі.

Також нагадаємо, що у Броварах під час прогулянки у лісі хлопчик відкусив шматок блідої поганки. 

У прес-службі ОХМАТДИТу також зазначили, що до їхнього відділення гострих інтоксикацій через грибні отруєння у серпні потрапило 8 дітей. У вересні – 1. А в жовтні – 6. Один із жовтневих маленьких пацієнтів помер. Водночас, як зазначають у медзакладі, дітей із Броварів за цей період до них не надходило.

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: