#

Сьогодні відзначають Міжнародний день захисту дітей

01.06.2020 15:00
Сьогодні відзначають Міжнародний день захисту дітей
Фото з мережі Інтернет

У перший день літа в Україні з 1998 року відзначають Міжнародний день захисту дітей, мета якого захистити дітей від насильства, голоду та інших бід

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина".

Даний день був заснований в листопаді 1949 у Парижі рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше Міжнародний день захисту дітей відзначався в 1950-му році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу й оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

В Україні його почали святкувати лише з 1998 року. Також варто зазначити, що цей день не є вихідним, але для дітей завжди виглядає особливо святково: це веселі заходи, концерти, морозиво, перший день літа та початок літніх канікул.

Інформаційний портал "Моя Київщина" вітає з Днем захисту дітей! Редакція бажає, щоб діти усіх жителів Київщини та України були безтурботними, веселими, радісними, щоб кожна дитина була здоровою і оточеною турботою батьків. Нехай небо над головою завжди буде мирним, а кожен новий день — добрим і цікавим. А батькам зичимо терпіння та доброти, адже саме ви відповідаєте за щасливе і безпечне дитинство дітлахів!

Читати "Моя Київщина" у Facebook