#

Танк на городі: як живуть жителі Димерки

23.05.2023 11:00
Танк на городі: як живуть жителі Димерки
Фото з місця подій

Фото танку, що стоїть на городі у Димерці, іноземні журналісти дуже люблять

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" із покликанням на допис у Facebook.

Селище Велика Димерка Броварського району Київської області розташоване за 34 км від столиці. Його звільнили від ворога 1 квітня минулого року.

У одній з місцевих груп Юлія Назарова, власниця господи, де стоїть танк написала:

Я і моя сім'я, як багато хто з нас під час окупації, лишились без житла. І коли ми повернулись з дому через пару неділь зрозуміли, що таких, як ми багато, а головне що нашій владі, до нас немає ніякого діла. Усією сім'єю, друзі, куми, сусіди, однокласники дітей розбирали завали, все без ніякої техніки, потім чоловік вивіз сміття власним транспортом.

Між розбиранням завалів жінка намагалася добитися, щоб забрали цей танк. Так вона чекала більше двох місяців. Потім сім'я вирішила засіяти город:

На сімейній нараді вирішили позбирати уламки і засіяти город, так як одним з джерел прибутку є зелень вирощена на городі. Коли зійшла зелень, приїхали забирати танк, звісно, я не дозволила все паскудити.

Тоді домовилися, що танк заберуть після збору урожаю, але його не забирали:

Я поїхала у лютому знову, ніяких результатів. Ми чекали до кінця квітня місяця, і знову засіяли город. Бо це наш заробіток, а будуватись потрібно. І через кілька неділь танк знову приїхали забирати, і повторилась історія минулого року.

Жінка ділиться думками:

Я не буду заперечувати, що історія про танк в капусті набула розголосу, але танк в минулому році обсадили, бо був важливий кожен клаптик. Ніхто не думав, що це буде так цікаво усім. Але це не означає, що ми сиділи склавши руки, коли я зрозуміла, що від влади нічого не буде.


Сім'я своїми силами залила фундамент та знайшла благодійний фонд, який їй допоміг з газоблоком. І навесні почали зводити будинок.

Пізніше цією родиною зацікавився музей. Так як діти Юлії Назарової малювали, то їм запропонували провести аукціон картин. Так вдалося вилучити 260 тис гривень на дах.

Юлія пише:

Нас дуже багато. Понад 200 повністю зруйнованих будинків, і я так розумію, що ще не скоро будуть якісь виплати або якась допомога .Тому вже як так склалось, що танк лишився. Зробимо з нього арт об'єкт.
Що нам смішно, смішно аж до сліз, розповідати своїм трьом дітям, які мали усе, що потрібно почекати, щоб купити новий велосипед, ролики... І коли старший син ,замість футболу ,йде на будівництво, бо розуміє що потрібно покладатись тільки на себе, а донька інколи замість репетиції, обирає допомогу мамі по городу, бо розуміє, що потрібні кошти, а молодший син кожен майже день запитує, чому саме нам розбомбили, ми що були погані?

Жінка зазначає, що початок будівництва – це також велика заслуга  батьків, друзів, кумів, сусідів, вчителів, родичів, однокласників:

Вклоняюсь кожному, хто не лишився осторонь. Велике вам дякую. Дякую усім за підтримку. Разом ми сила.

Нагадаємо, що жителям Великої Димерки надали гуманітарну допомогу.

Читати "Моя Київщина" у Facebook