#

Театр Саксаганского планують реорганізувати в театрально-видовищний заклад

23.06.2019 10:29
Театр Саксаганского планують реорганізувати в театрально-видовищний заклад
В’ячеслав Усков на прес-конференції

У п'ятницю, 21 червня, в.о. генерального директора театру Київського обласного музично-драматичного театру ім. П.К Саксаганського В’ячеслав Усков провів прес-конференцію, на якій розповів про план розвитку театру

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "БЦ News".

Нагадаємо, що звільнений багаторічний директор В’ячеслав Усков розповідав про нинішні реалії діяльності Київського обласного музично-драматичного театру ім П.К Саксаганського.

Як відомо, після зміни голови Київської обласної ради, змінилася й ситуація в театрі. Результати так званого конкурсу, згідно з яким керівником театру майже рік був Богдан Пущак, скасовано. А Вячеслава Ускова до проведення конкурсу призначено в.о. генерального директора театру Київського обласного музично-драматичного театру ім. П.К Саксаганського. На цій посаді Вячеслав Валентинович уже 9 днів. Встиг провести аудит закладу, знайти нових працівників та домовитися про виплату зарплати, яку, попри те, що театр фінансується вчасно, попередній керівник умудрився не виплатити.

Відтак, планується набрати нових 14 драматичних акторів, а старий оркестр повернуто в повному складі. До співпраці з театром залучаються драматург та режисер Павло Ар’є, який відомий білоцерківському глядачу по його виставі "Баба Пріся", а також режисер Анна Огій, лауреат театральної премії "Київська пектораль", що готуватимуть нові прем’єри.

"Театр наразі запрацював серцем. Те, що з ними робила три роки ця недолуга влада (я маю на увазі обласну раду під керівництвом Ганни Старикової руками Вячеслава Хмельницького та Ольги Бабій). Я вважаю, що це безсовісні люди, які ніколи не були в театрі, а вирішили його знищити. І вони отримали по заслугам. Вячеслава Хмельницького, який очолював депутатську комісію з управління комунальною власністю та Ольгу Бабій, яка очолювала бюджетну комісію депутатів, зняли з цих посад. Краще б Бабій думала, щоб вода у місті була хороша...", - так зазначив Вячеслав Усков.

Коли театр буде реорганізовано з комунального підприємства в театрально-видовищний заклад, депутати Київської обласної ради не зможуть шантажувати колектив виплатою зарплати. Незабаром статут розглянуть на депутатській комісії та винесуть на сесію Київської обласної ради. Наразі конкурс зараз не може бути оголошений, бо з 2016 року немає посади генерального директора. Після зміни в статуті підприємства, буде оголошено конкурс. Орієнтовно він пройде у вересні 2019 року.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: