#

Театр Саксаганського попереджає про безстроковий страйк

12.08.2018 13:38
Театр Саксаганського попереджає про безстроковий страйк

Сьогодні, 12 серпня, колектив Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П. К. Саксаганського звернувся до керівництва Київської області із попередженням про безстроковий страйк

Про це «Моїй Київщині» повідомили представники театральної трупи.

А вже завтра, 13 серпня 2018 р. о 12:00 біля приміщення театру за адресою м. Біла Церква, пров. Клубний, 1 відбудеться мітинг громадськості Київщини на підтримку колективу та Ускова В. В.

Починаючи з 2016 р. колектив та керівник театру ім. Саксаганського зазнають постійних утисків з боку власника – Київської обласної ради. Це виражалося в постійних безпідставних спробах звільнити з посади генерального директора-художнього керівника Ускова В. В. та незаконному недофінансуванні з обласного бюджету, яке привело до неодноразових затримок заробітної плати від трьох до п’яти місяців.

Захищаючи свої законні права та підтримуючи Ускова В. В. як керівника театру, працівники театру від 8 грудня 2017 р. оголосили голодування. Робочий графік і репертуар при цьому залишалися без змін.

14 грудня Київська обласна рада повернула фінансування, але звільнила директора театру ім. Саксаганского В'ячеслава Ускова.

16 лютого 2018 року Білоцерківський міськрайонний суд Київської області скасував пункт 7 рішення КОР від 14.12.2017 року та поновив Ускова В. В. на посаді генерального директора Київського академічного обласного музично-драматичного театру ім. П. К. Саксаганського.

12 серпня 2018 року закінчився термін перебування на посаді генерального директора-художнього керівника Ускова В. В.

Колектив на загальних зборах прийняв рішення звернутися до Ускова В. В. із пропозицією взяти участь у конкурсі на заміщення посади

Однак з самого початку процедура проведення конкурсу відбувається з порушеннями. Сам конкурс на був оголошений із затримкою, що зробило неможливим призначення нового керівника вчасно.

17.07.2017 р. відбулося засідання комісії з добору кандидатур від громадських організацій для включення до складу конкурсної комісії з конкурсного добору на посаду генерального директора КП КОР «Київський академічний обласний музично-драматичний театр ім. П. К. Саксаганського». Шість профільних громадських організацій були не допущені до жеребкування без пояснення причин.

Протягом всього періоду розгортання згаданих подій колектив театру активно бореться за свої права та підтримує Ускова В. В. як керівника. Позиція колективу зафіксована у Протоколах загальних зборів та численних зверненнях до офіційних осіб. На жодне із звернень відповіді не надійшло.

Акції підтримки театру та Ускова В. В. організовані також громадськістю м. Біла Церква та Київської області.

12.08.2018 р. на загальних зборах колективу було прийнято рішення в черговий раз звернутися до керівництва КОР з вимогою призначити Ускова В. В. виконуючим обов’язки генерального директора-художнього керівника. В разі призначення іншої особи колектив має намір не допустити цю людину до приміщення театру та оголосити безстроковий страйк.

Громадськість Київської області поділяє думку колективу та виявила свою добру волю на проведення мітингу на підтримку працівників театру та Ускова В. В. Мітинг відбудеться 13 серпня 2018 р. о 12:00 біля приміщення театру за адресою м. Біла Церква, пров. Клубний, 1.

Читати "Моя Київщина" у Facebook
Теги: