#

Тероборонець із Фастівщини збив крилату ракету з кулемета

02.01.2023 10:07
Тероборонець із Фастівщини збив крилату ракету з кулемета
Фото з місця подій

Під час ракетної атаки росіян на Київщину в четвер, 29 грудня, боєць із батальйону ТРО Фастівщини збив крилату ракету з кулемета

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з покликанням на "Фастів City".

29 грудня Росія вчергове атакувала Україну крилатими ракетами та дронами. У ЗСУ повідомили, що, за попередніми даними, цього дня ворог випустив 69 ракет, 54 із них збили українські військові. Журналістам стало відомо, що мобільна група територіальної оборони Фастівщини збила крилату ракету з кулемета.

Андрій Масло – так звати одного з героїв цього дня. Він кулеметник 208 окремого батальйону ТрО Фастівщини, що входить до 114 окремої бригади Територіальної оборони ЗСУ. Саме йому вдалося майже неможливе – збити з кулемета ворожу крилату ракету.

Андрій розповів:

Отримали повідомлення від оперативного чергового, вийшли на бойові позиції і командир роти дав наказ у разі виявлення цілі – відкривати вогонь на ураження. Я прорахував траєкторію, швидкість ракети і дав кулеметну чергу. Влучив, вона загорілася і впала. Я не зробив нічого надзвичайного, просто виконував своє завдання», - скромно розповідає журналістам ФастівNews.City 33-річний Андрій Масло.

Сам військовослужбовець із села Півні, що на Фастівщині, до війни працював у компанії інтернет-провайдера. Проте, ворог змусив взяти зброю до рук і опанувати новий фах. Із першого дня повномасштабного вторгнення Андрій Масло пішов до військкомату і ось через 10 місяців він вже збиває ворожі ракети зі звичайного кулемета.

Нагадаємо, що в селі Бишів Фастівського району відбудували дитячий садок Каштан, який у безезні 2022 року майже повністю зруйновали російські військові.


Читати "Моя Київщина" у Telegram