#

Тетіївська ОТГ провалює медичну реформу

06.08.2018 13:14
Тетіївська ОТГ провалює медичну реформу

3 серпня в приміщенні Тетіївської районної державної адміністрації відбулась робоча зустріч з питань реалізації реформи первинної медичної допомоги

Про це повідомляє інформаційний портал "Моя Київщина" з посиланням на сторінку Тетіївської районної державної адміністрації у Facebook.

На робочій зустрічі були присутні: голова Київської обласної державної адміністрації В’ячеслав Кучер, голова Тетіївської районної державної адміністрації Наталія Троянська, голова Тетіївської районної ради Наталія Жубер, голова Тетіївської міської об’єднаної громади Руслан Майструк, головний лікар центральної районної лікарні Анатолій Крохмальний, головний лікар КЗ КНП "Тетіївський районний центр первинної медико-санітарної допомоги Тетіївської міської ради" Василь Думанський, сімейні лікарі, педіатри.

Наталія Троянська коротко охарактеризувала стан впровадження реформи охорони здоров’я на Тетіївщині, зазначивши, що через низку суб’єктивних та об’єктивних причин Тетіївський район має недостатньо високий показник підписаних декларацій з лікарями та інші проблеми.

Продовжив спілкування з учасниками зустрічі заступник голови Київської обласної державної адміністрації. Він, в свою чергу, поінформував присутніх про темпи проведення реформи у Київській області, зазначив, що етап медичної реформи, який стартував в Україні з липня, передбачає фінансування медичних закладів за принципом «гроші йдуть за пацієнтом», тобто фінансування медичних закладів залежить від кількості пацієнтів, які підписали декларації із лікарями. Крім того, він висловив занепокоєння у зв’язку з низькими показниками проведеної кампанії з декларування населення в Тетіївському районі.

В’ячеслав Кучер наголосив, що дієвим інструментом для підвищення рівня поінформованості жителів району та мотивування їх на якнайшвидше укладання угод з лікарями, яким вони довіряють або про яких вони чули гарні відгуки, стане проведення інформаційних заходів серед населення щодо роз’яснення основних положень медичної реформи.

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: